Zala megyében egy eredményes év zárását méltóképpen szerettük volna megrendezni, a legszélesebb körűen bevonni a tagságot. Ez sikerült is!

Megyei elnökként a tavalyi közös évzáró ebédhez hasonlóan tettem meghívást a tagoknak 2018. december 15-ére, egy közös ebédre. Helyszínül ismét a Robinson éttermet választottuk. 40-en jöttünk össze az előzetes jelentkezés alapján. A tavalyi megjelenési létszámnak ez szinte a duplája volt! Mondhatjuk, hogy három generációs volt az összejövetel: unokák, szülők és nagyszülők is jelen voltak ugyanabból a családból. Volt, aki a fővárosból érkezett zalaiként, erre az alkalomra utazott haza. Azok közül, akik nem tudtak részt venni a közös délutánon, volt, aki írásban küldte el üdvözletét és jókívánságát a többieknek, a jelen lévő sorstársaknak.

Megtisztelt bennünket jelenlétével Pintér András örökbefogadó országos elnökségi tag is.

A együtt elfogyasztott finom ebéd után közösen mentünk a SINOSZ Zala megyei székházának klubjába, ahol először is röviden összefoglalva adtam számot a jelen lévő tagságnak a 2018. évi tevékenységünkről, kiemelve a Siketek Világnapja országos rendezvény sikerét. Ezután ajándékozások és meglepetések következtek.

Jónás Zsófia jelnyelvi tolmács megyei szervezetünkben végzett 15 éves nagyszerű tevékenységét emeltem ki, és köszöntem meg a tagság nevében.

Az ajándékok személyre szólóan készültek, a megajándékozottak: Jónás Zsófia és Takács Róbertné Éva jelnyelvi tolmácsok, Pummerné Gróf Katalin megyei titkár, Szűcs Irma nagykanizsai ügyintéző, Németh Balázs nagykanizsai és Pais Klára zalaegerszegi helyi elnökök egy-egy – klubnapunk keretében elsajátított – mandalafestő technikával készült faliképet kaptak ajándékba a megyei elnöktől.

A délután további részében közös játék, tombolavásárlás és tombolahúzás volt. A vidámság nem maradt el. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki jól érezte magát.

A kóstolnivalókat a tagok hozták önkéntes alapon. Volt bőven a finomságokból.

Elmondhatom, hogy a 2018-as év méltó zárása végigkísérte az év utolsó hónapját, hiszen a decemberi klubnapon már előzetesen karácsonyi asztaldíszek, kopogtatók készítésével hangolódtunk a karácsonyi ünnepre. Ott, a kreatív műhelyen virágkötő szakember volt jelen, aki szakmai ajánlásokkal segítette az ünnepi készülődést.

Örülök, hogy növekvő tagsági érdeklődés mellett eredményes évet zárhattunk 2018-ban, és azt remélem, hogy a megkezdett aktivitást 2019-ben is tudjuk folytatni.

Mindenkinek eredményes új évet kívánok, és bízok a kapcsolatok erősödésében!

Köpör István, a SINOSZ Zala Megyei Szervezet elnöke