FIGYELEM!

A SINOSZ Országos Elnökségének határozata alapján legkésőbb 2020. december 31-ig van lehetőség a 2020. évi SINOSZ tagsági díjak befizetésére. Aki eddig a póthatáridőig sem él a befizetés lehetőségével, annak a tagnak 2020. december 31-i dátummal megszűnik a tagsági viszonya!

Ez az alábbiakat vonja maga után:

 • a tagsági igazolványa érvénytelen lesz, emiatt a tagsággal járó kedvezményekkel nem élhet;
 • nem fogja tudni meghosszabbítani a tagságát a 2021-es évre;
 • ismételt tagfelvételi eljárást kell indítania, ha a későbbiekben ismét szeretne a tagságunkba tartozni.

Hogyan tudod befizetni a tagdíjadat? December 1-től december 31-ig már csak átutalással! (szervezeteink bezárása miatt) Tudnivalók ide kattintva.


Tisztelt Tagjaink!

Mint tudjátok, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége tagsági igazolványai 2020. március 31-ig érvényesek.

A SINOSZ-igazolványok érvényességének újabb 1 évre történő meghosszabbítására és a 2020. évi tagdíjak befizetésére 2019. december 2-től 2020. március 31-ig határidő-módosítás miatt legkésőbb 2020. december 31-ig van lehetőség a SINOSZ megyei és helyi szervezeteiben December 1-től december 31-ig már csak átutalással! (szervezeteink bezárása miatt)

Az Országos Küldöttközgyűlés KKGY2019.11.16./41. sz. határozata értelmében módosításra került a SINOSZ Alapszabálya és annak I. és II. számú mellékletei, ezzel Szövetségünk tagsági díjai is megváltoznak 2019. december 1-től!

Tagsági díjainkról az alábbiakban tájékozódhattok.

A 2020. évi tagdíjak:

 • Rendes tagok: 8000,- Ft
 • 65 év feletti tagok: 4000,- Ft
  • Azok a tagok tartoznak ebbe a körbe, akik 2020. március 31-ig betöltik, vagy már korábban betöltötték a 65. életévüket.
 • Tanuló tagok: 4000,- Ft – csak nappali tagozaton tanuló tagok esetén!
  • “Tanuló” tagságra csak a 14 év feletti, nappali tagozatos tanulók jogosultak. 18 év felett érvényes diákigazolvánnyal vagy iskolalátogatási igazolással kell igazolni a tanulói jogviszonyt.
 • Kölyökklub-tagok
  • 6-14 éves korig: 1500,- Ft
   • Azoknál a Kölyökklub-tagoknál, akik 2020. március 31-ig betöltik vagy korábban betöltötték a 14. életévüket, kötelező igazolványcsere történik (800,- Ft), amelyhez kérjük, friss igazolványképet is nyújtsatok be kollégáinknak!
  • 0-6 éves korig: 150,- Ft a tagdíj.
   • Az igazolvány érvényesítéséhez befizetéskor kötelező bemutatni a gyermeket SINOSZ-tagságra jogosító igazolást (emelt összegű családi pótlék tárgyévi folyósítására vonatkozó dokumentumot).
   • A Kölyökklub-igazolványt betöltött 3 éves korban, majd betöltött 6 éves korban kötelezően ki kell cserélni, amihez új fényképet kérünk a gyermekről! A kötelező csere díja 800,- Ft.
   • Azok a Kölyökklub-tagok, akik 2020. március 31-ig betöltik, vagy korábban betöltötték a 6. évüket, abban az esetben tarthatják meg folyamatosan a tagsági viszonyukat, ha a SINOSZ Alapszabály 9.1.1. vagy 9.1.2. pontjában leírt tagfelvételi feltételeknek megfelelő dokumentumot nyújtanak be. A tagfelvételi eljárás megegyezik az új belépőével. Új fénykép benyújtása szükséges, új igazolvány kiadása történik.
    • Amennyiben a benyújtott dokumentum megfelel az Alapszabályban foglaltaknak, a tagsági viszony jogfolytonos marad, a tagsági igazolványt ebben az esetben is kicseréljük (a kötelező csere díja 800,- Ft).
    • Amennyiben nem felel meg az Alapszabályban foglaltaknak, úgy sajnos a gyermek nem lehet tag, azonban a közhasznú szolgáltatásainkat továbbra is igénybe veheti ő maga és a szülő is.

A tagdíj mellett az újonnan belépő tagoktól, ill. kötelező igazolványcsere esetén 800,- Ft igazolványgyártási költség megfizetését is kérjük.

A 2020. évi tagdíjak befizetésének határideje: 2020. március 31.  Legvégső póthatáridő: 2020. december 31.!

Az újonnan belépő tagokra ez természetesen nem vonatkozik, ők belépéskor, az év folyamán bármikor rendezhetik a tagdíjukat (tudnivalók: Tagfelvétel).

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐK:

 • Budapesten várhatóan február-március hónapokban kibővített ügyfélfogadási időben lehet majd érvényesíteni az igazolványokat. Pontosabb információt később közlünk erről, kérjük, figyeljétek híreinket!
 • Vidéki szervezetek: A SINOSZ-szervezetek ügyfélfogadási ideje és elérhetőségei megtekinthetők a Tagszervezeteink menüpontban.

További fontos tudnivalók:

 • Kérjük, a tagdíj befizetéséhez ügyfélfogadási időben személyesen jelenjetek meg a szervezeteteknél, a tagsági igazolványotokat vigyétek magatokkal! Amennyiben valaki nem tudja felkeresni a szervezetet, a meghatalmazottja is befizethet helyette.
 • Munkatársaink nem érvényesíthetik a tagsági igazolványt, ha:
  a) rongálódott (csere szükséges)
  b) korábban lejárt (újra be kell lépned a Szövetségbe)
  c) nem a tulajdonosa hozza, és nem rendelkezik meghatalmazással
  d) a befizetéskor nincs ott az igazolvány
  e) ha 14 éves elmúlt a tag és még mindig Kölyökklub-igazolványa van (csere szükséges).

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy ne használjátok az igazolványotokat érvénytelenül, mert a büntetés összege magasabb, mint az éves tagdíj összege, valamint az érvénytelenül használt igazolvány visszaélés a kedvezményekkel és a törvény ezt bünteti! Az okirat-hamisítás a SINOSZ tagságából történő kizárással is jár!

KAPCSOLÓDÓ, HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Fontos, hogy időben gondoskodjatok a tagsági igazolványotok érvényesítéséről, hiszen lejárt igazolvánnyal sem az utazási, sem más kedvezmények nem vehetők igénybe!

A tagdíjbefizetéssel Szövetségünk működését támogatjátok, köszönjük.

Elnöki videóüzenet a tagdíjemelésről