Tisztelt Tagjaink!

Közeledik az év vége, ezért hamarosan itt az ideje a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége tagsági igazolványai 2021. évre történő érvényesítésének is.
A 2021. évre érvényesített SINOSZ tagsági igazolványok 2022. március 31-ig lesznek érvényesek, (a tárgyévet követő év márc. 31-ig, mint minden évben).

Fontos, hogy a befizetés idejében és módjában van néhány változás az előző évekhez képest!

A SINOSZ-igazolványok érvényességének újabb 1 évre történő meghosszabbítására és a 2021. évi tagdíjak befizetésére január 5-től 2021. március 31-ig lesz lehetőség.

Hogyan? Ügyfélfogadási időben személyesen a SINOSZ megyei és helyi szervezeteiben, vagy átutalással.
A tavaszi karantén időszakában bevezetett átutalási lehetőséget továbbra is megtartjuk, ezért változás az átutalás lehetősége, valamint az, hogy idén decemberben még nem lehet jövő évi tagdíjat fizetni.

Akinek 2020. évi tagdíjelmaradása van, az átutalással még december 31-ig rendezheti azt a koronavírus-helyzetre való tekintettel, személyesen viszont csak a téli szünet kezdetéig, a szervezet ügyfélfogadási idejében lehetséges az elmaradt befizetés pótlása. (Szervezeteink december 18-tól zárva lesznek, de munkatársaink szabadsága miatt helyenként már korábban is megkezdődhet a szünet!) Aki december 31-ig sem fizeti be a 2020. évi tagsági díját, annak a tagsági jogviszonya megszűnik!

Mint ezt az előző évben már jeleztük, Szövetségünk tagsági díjai 2021 januárjától megváltoznak!

2021. évi tagdíjak:

 • Rendes tagok: 10.000,- Ft
 • 65 év feletti tagok: 5000,- Ft
  • Azok a tagok tartoznak ebbe a körbe, akik 2021. március 31-ig betöltik, vagy már korábban betöltötték a 65. életévüket.
 • Tanuló tagok: 5000,- Ft – csak nappali tagozaton tanuló tagok esetén!
  • “Tanuló” tagságra csak a 14 év feletti, nappali tagozatos tanulók jogosultak. 18 év felett érvényes diákigazolvánnyal vagy iskolalátogatási igazolással kell igazolni a tanulói jogviszonyt.
 • Kölyökklub-tagok
  • 6-14 éves korig: 2.000,- Ft
   • Azoknál a Kölyökklub-tagoknál, akik 2021. március 31-ig betöltik vagy korábban betöltötték a 14. életévüket, kötelező igazolványcsere történik (800,- Ft), amelyhez kérjük, friss igazolványképet is nyújtsatok be kollégáinknak!
  • 0-6 éves korig: 200,- Ft a tagdíj.
   • Az igazolvány érvényesítéséhez befizetéskor kötelező bemutatni a gyermeket SINOSZ-tagságra jogosító igazolást (emelt összegű családi pótlék tárgyévi folyósítására vonatkozó dokumentumot).
   • A Kölyökklub-igazolványt betöltött 3 éves korban, majd betöltött 6 éves korban kötelezően ki kell cserélni, amihez új fényképet kérünk a gyermekről! A kötelező csere díja 800,- Ft.
   • Azok a Kölyökklub-tagok, akik 2021. március 31-ig betöltik, vagy korábban betöltötték a 6. évüket, abban az esetben tarthatják meg folyamatosan a tagsági viszonyukat, ha a SINOSZ Alapszabály 9.1.1. vagy 9.1.2. pontjában leírt tagfelvételi feltételeknek megfelelő dokumentumot nyújtanak be. A tagfelvételi eljárás megegyezik az új belépőével. Új fénykép benyújtása szükséges, új igazolvány kiadása történik.
    • Amennyiben a benyújtott dokumentum megfelel az Alapszabályban foglaltaknak, a tagsági viszony jogfolytonos marad, a tagsági igazolványt ebben az esetben is kicseréljük (a kötelező csere díja 800,- Ft).
    • Amennyiben nem felel meg az Alapszabályban foglaltaknak, úgy sajnos a gyermek nem lehet tag, azonban a közhasznú szolgáltatásainkat továbbra is igénybe veheti ő maga és a szülő is.

A tagdíj mellett az újonnan belépő tagoktól, ill. kötelező igazolványcsere esetén 800,- Ft igazolványgyártási költség megfizetését is kérjük.

A 2021. évi tagdíjak befizetésének időszaka: 2021. január 5-től március 31-ig.

Az újonnan belépő tagokra ez természetesen nem vonatkozik, ők belépéskor, az év folyamán bármikor rendezhetik a tagdíjukat (tudnivalók: Tagfelvétel).

A tagdíjbefizetéssel az igazolványok 2022. március 31-ig maradnak érvényesek, bármelyik hónapban történik a befizetés.

A tagdíjbefizetést átutalással is rendezheted az interneten, vagy bankfiókban.

 

Tagdíjbefizetés átutalással:

Ha SINOSZ-tag vagy, az alábbi bankszámlaszámra kérjük utalni a tagdíjadat:

11600006-00000000-61415654

Fontos tudnivalók az átutalásról:

 • A közleményben szerepeljen a tag neve és tagsági száma! Ha a név és a tagsági szám nem szerepel a befizetés közleményében, akkor nem tudjuk elfogadni a befizetést.
  >> Átutalás kitöltési minta ide kattintva! <<
 • A tagsági számodat a SINOSZ-igazolványodról tudod lemásolni. Nem a matrica számát kell beírni! Piros kerettel megjelöltük, hol van a jó szám a rendes és a kölyökklubos igazolványon, itt megtalálod:
 • Tájékozódj a tagdíjad pontos összegéről utalás előtt, tavalyhoz képest emelkedtek a tagdíjak!
 • Figyelem: a tagdíjat nem lehet összevontan utalni, akkor sem, ha egy családban több SINOSZ-tag van, minden személy tagdíját külön kell fizetni!
 • Minden esetben pontos összeget utalj, se többet, se kevesebbet! Amennyiben véletlenül kevesebb összeget utaltál át, kérjük, a maradék összeget is mihamarabb utald át nekünk (a közleményben továbbra is szerepeljen a tag neve és tagsági száma)!
 • Utalás külföldről:

Bank: Erste Bank Hungary Zrt.
Bank SWIFT-kód: GIBAHUHB
(ha 11 karakterű swift kódot kérnek: GIBAHUHBXXX)
Bankszámlaszám: HU28 1160 0006 0000 0000 6141 5654

 • Ha a SINA-HBME tagja vagy (Hajdú-Bihar megye), akkor más összeget és más bankszámlaszámra kell utalni! Erről kérj információt a debreceni titkártól, vagy tájékozódj a szervezet internetes oldalain!
 • Visszaigazolás: az utalás sikerességéről nem tudunk azonnal felvilágosítást adni, kérjük, légy türelmes!
  • Ha rendben van az utalásod, és a tagnyilvántartásunkban megvan az e-mail címed, akkor 2 héten belül számlát küldünk neked a befizetett tagdíjadról.
  • Ha nem megfelelő összeget utaltál, akkor értesítünk erről, és ha több pénzt küldtél, a különbözetet visszautaljuk neked.
  • Ha nincs e-mail címed megadva nálunk, akkor nyomtatott számlát fogsz kapni később, az ügyfélfogadáson (együtt a matricával).
  • Ha az átutalás után 2 héten belül sem számlát, sem más értesítést nem kapsz tőlünk, akkor érdeklődhetsz a megyei titkárnál vagy az ügyintézőnél.
 • Matricaátvétel: a tagsági igazolványt érvényesítő matricát csak személyesen tudod átvenni, mert nem lehet postán küldeni! Átutalás esetén a szervezetnél ügyfélfogadási időben veheted át a matricát, vagy meghatalmazással más személy is intézheti ezt helyetted.

További fontos tudnivalók:

 • Kérjük, a tagdíj befizetéséhez
  • vagy ügyfélfogadási időben személyesen jelenjetek meg a szervezeteteknél, a tagdíjat és a tagsági igazolványotokat vigyétek magatokkal! Amennyiben valaki nem tudja felkeresni a szervezetet, a meghatalmazottja is befizethet helyette.
  • vagy átutalással intézzétek a befizetést határidőig!
 • Munkatársaink nem érvényesíthetik a tagsági igazolványt, ha:
  a) rongálódott (csere szükséges)
  b) korábban lejárt, pl. nem fizetted be a 2020. évi tagdíjat december 31-ig sem (újra be kell lépned a Szövetségbe)
  c) nem a tulajdonosa hozza, és nem rendelkezik meghatalmazással
  d) a befizetéskor nincs ott az igazolvány
  e) ha 14 éves elmúlt a tag és még mindig Kölyökklub-igazolványa van (csere szükséges).

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy ne használjátok az igazolványotokat érvénytelenül, mert a büntetés összege magasabb, mint az éves tagdíj összege, valamint az érvénytelenül használt igazolvány visszaélés a kedvezményekkel és a törvény ezt bünteti! Az okirat-hamisítás a SINOSZ tagságából történő kizárással is jár!

 

KAPCSOLÓDÓ, HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Fontos, hogy időben gondoskodjatok a tagsági igazolványotok érvényesítéséről, hiszen lejárt igazolvánnyal sem az utazási, sem más kedvezmények nem vehetők igénybe!

A tagdíjbefizetéssel Szövetségünk működését támogatjátok, köszönjük.

FIGYELEM!
A járványhelyzet további súlyosbodása esetén előfordulhat, hogy a SINOSZ ismét bezárásra, a személyes ügyfélfogadások szüneteltetésére kényszerül. Kérjük, figyeljétek a híradásainkat folyamatosan!