2019. október 4-én, pénteken kora este a SINOSZ Dunaújvárosi Helyi Szervezete alapításának huszonötödik évfordulóját ünnepelték a helyi tagok a dunaújvárosi Campus Étteremben.

Az ünnepséget Fehér Lászlóné helyi elnök nyitotta meg, aki felidézte a helyi szervezet megalakulásának történetét.

Az első, alakuló összejövetel 1994. szeptember 29-én a Köztársaság útján, a Fészek Klubban volt. Később – a már működő MMK házban – sikerült helyiséget bérelni, ahol napjainkban is zajlanak a klubnapok, foglalkozások. Az indulásnak egyik fő mozgatója és szervezője, valamint egyben “házi jeltolmácsa” Hajdú Éva volt, akit eme jeles napon is nagy tapssal üdvözölhettünk.

Az ünnepség során megható sorokkal kedveskedett Maár Istvánné Erzsike, Farkas Katalin pedig Petőfi Sándor Itt van az ősz, itt van újra című versének néhány sorát szavalta el. Dacza Lászlóné Erzsike és Kovács Emília szereplésükkel nagyon vidám perceket adtak a közönségnek: buszmegállós humoros jelenettelegy falusi jó asszonyság próbálta a csinos nő szépítkezését leutánozni, sminkkészlet hiányában a kosarában található cipőkefével, tányérfedővel, szalonnával – szórakoztatták a megjelent vendégeket.

A 25 éves ünnepi megemlékezés során Müllek Róbert megyei elnök virágcsokorral és ajándéktárggyal köszöntötte a helyi szervezet legidősebb, egyben leghűségesebb és legaktívabb tagját – Zsember Jánosné Márti nénit –  aki idén nyáron lett 79 éves.

Említésre kerültek még a helyi közösségi élet aktív tagjai, oklevelet kaptak falióra kíséretében, melyet az ünnepeltek örömmel fogadtak: Fülöp Lászlóné és férje, Szabó Erzsébet, Táborszkyné Németh Ibolya, Dacza Lászlóné Erzsike, Birknerné Kelecsényi Erzsébet és Sahin-Tóth Zoltán. Külön köszönetet kapott Fehér Lászlóné helyi elnök is.

Az ünnepség vacsorával folytatódott és a megemlékezés fényét a jubileumi torta elfogyasztása tette emeltebbé.

A jubileumi megemlékezés színvonalas lebonyolítása Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere – Cserna Gábor –  támogatásával valósult meg.