2019. október 5-én, szombaton kora délután a SINOSZ Fejér Megyei Szervezet alapításának negyvenötödik évfordulóját ünnepelték a tagok a Fehérvári Civil Központ Színháztermében.

Müllek Róbert, a megyei szervezet elnöke üdvözölte a megjelenteket a siketek világnapjához kapcsolódó jeles napon, és köszönetet mondott a város támogatásáért.

Válaszul a város első embere, Cser-Palkovics András polgármester azt mondta a Civilek Házának színpadán: “Nagy öröm számomra, amikor azt látom, hogy a szervezet valóban közösségként működik, és segít mindenkit, aki ennek részévé válik”. Ezt követően a polgármester emléklap átnyújtásával tette ünnepélyesebbé a jubileumi születésnapot.

Az eseményen elismerést kaptak azok a tagok, akik régóta és önzetlenül dolgoznak az érdekvédelmi szervezet működéséért.

A helyi önkormányzati kommunikációs iroda is képes tudósításban számolt be az ünnepségről: 45 éves közösség tartott ma ünnepségetKépgaléria

A nézőtéren ülők először a Voila Jelnyelvi Társulat Tiszta lap című előadását nézhették meg. A színdarab a bezártságról, az alá-fölé rendeltségi viszonyokról és a kijutás lehetőségeiről szólt. A darabban Müllek Róbert, a megyei elnök is fellépett.

A továbbiakban a közönséget is aktívan bevonó két előadást nézhettek meg a tagok: a Alex, a mágus látványos bűvésztrükkjeit és a Dvorák és Patka Színház pantomim-előadását.  Rövidke műsorral, de annál vidámabb perceket szerzett szereplésével a közönségnek a dunaújvárosi jubileumi ünnepségen is előadott buszmegállós humoros jelenettel két tagunk, Fehér Lászlóné és Kovács Emília. Még a gyerekek is jókat kacarásztak rajta.

Az előadás során a halló nézőkre is gondoltak, jelnyelvi tolmács segítette őket a megértésben.

Az eseményre azok a tagok is eljöttek, akik idős koruk miatt ritkán, vagy nem járnak el a klubba: sokak örömére üdvözölhettük évek óta nem látott idős, volt tagunkat is, a 85 éves Máté Lászlóné Gizi nénit is.

A színházi műsor után az összes megjelent vendég és szereplő részesülhetett a Damniczki Cukrászda által készített monarchia krémes jubileumi tortából.

Az ünnepség zárt körű vacsorával folytatódott a Kiskulacs Étteremben.

A jubileumi megemlékezés színvonalas lebonyolítása Cser-Palkovics András polgármester úr támogatásával és a SINOSZ SzÉP keretéből valósult meg.

2019-11-06T21:35:20+01:00

Go to Top