2018. november 15-én tartottuk a SINOSZ Csongrád Megyei Szervezetében az egész éven át tartó programsorozatunk záró rendezvényét. Az SzÉP keretében szervezett kirándulásokon sok érdekes és szép helyre jutottunk el, melyeken tagjaink örömmel vettek részt, ezért egy plusz programot is szerveztünk, így végül 5 város 6 kiállítását, illetve nevezetességét tekinthettük meg akadálymentesített tárlatvezetésekkel.

Záró programunkra készítettünk egy rövid prezentációt, hogy felidézzük az év során látottakat, kiemelve azokat a fontos momentumokat, amelyekre vonatkozó kérdések felmerülhetnek a későbbi kvízjátékban. A vetítés után azokat a részvevőinket ajándékoztuk meg, akik minimum 5 programunkon rész vettek, majd kiosztottuk a kvíz feladatlapokat, és játékosaink alaposan végiggondolva jelölhették meg az általuk helyesnek vélt válaszokat.

Az eredmények értékelése és összesítése után ismertettük a helyes válaszokat, megbeszéltük közösen, ha valami kétség merült fel. Nagyon ügyesek voltak a résztvevők, hiszen mindenki jóval túlteljesítette az 50%-ot, ami után nyereményben részesültek.

A kvízlap végén kértük a résztvevőket, hogy soroljanak fel olyan programokat, melyeken szívesen részt vennének a jövőben, jelöljenek meg olyan kiállításokat, múzeumokat vagy látnivalókat, melyeket programtervünkbe is érdemes beilleszteni. A nyereményeknek nagyon örültek tagjaink, mindenki nyertes volt, nemcsak most, hanem az év során szerzett élményeinkkel is gazdagodtunk.

Köszönjük a tolmácsszolgálatok munkatársainak az 5 város – 5 múzeum tárlatvezetései során nyújtott közreműködését: Kecskeméten Marton Orsolya, Gyulán Kernné Fitor Gitta, Pécsett Bertus Edit, Budapesten Gulyás Katalin, a Parlamentben Nyírő Zsoltné, Szegeden Vörös Zsolt munkáját köszönjük. Záró programunkon Vörös Krisztina volt segítségünkre az akadálymentesítésben, köszönjük a közreműködést.

Nagy Éva Mária ügyintéző