2022. október 8-án, szombaton, Szolnokon a VOKE Csomóponti Művelődési Központban tartottuk jubileumi ünnepségünket a SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezet alapításának 50 éves évfordulója alkalmából.

A programot egy másik fontos eseménnyel együtt, az ugyanezen a napon lezajlott választó taggyűlést követően tartottuk meg, melynek eredményéről, a sikeres tisztújításról már olvashattátok beszámolónkat.

Az újonnan, ismételten megválasztott elnök, Pályi Ferencné üdvözölte a résztvevőket. Külön öröm számunkra, hogy Sáfrány Margit, a SINOSZ igazgatója és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere is megtisztelte jelenlétével ünnepségünket, és köszöntötték az ünneplő tagságot.

Ünnepi programunkban először Sülyi Károly előadóművész az általa összeállított dalcsokorral, majd Rojkó Istvánné verssel kedveskedett a részvevőknek. Ezután Turóczy Erika jelnyelvi előadóművész színielőadását nézhettük meg, és végül Pályi Ferencné jelnyelven előadott versével örvendeztetett meg bennünket.

Az előadások után elfogyasztottuk az ünnepi ebédet.

Ezt követően oklevelek és emlékplakettek átadására került sor. Díjaztuk az ünnepségen megjelent, szervezetünket 50 éve folyamatos tagságával támogató Pályi Ferencet, a szervezeti közösségünk munkáját segítő Rojkó Istvánnét, Pomázi Gyulánét, Szöllősi Csabát, és posztumusz emléket nyújtottunk át elismert munkája kapcsán Lőrincz Istvánné elhunyt tagunk, volt országos küldött hozzátartozójának.

Oklevéllel és apró ajándékkal kedveskedtünk a választás és az 50 éves jubileumi ünnepség lebonyolításában részt vevő segítőinknek, Farkas Gabriellának, Farkas Józsefné Évikének, Menkó Melindának, Bánóczky Ferencnének; a tolmácsszolgálat dolgozóinak, Hamerszki Erikának, Kosik Máriának és Juhász Dórának; az újonnan megválasztott tisztségviselőknek, Pályi Ferencnének, Szatmári Vendelnek és Tüski Istvánnak; és nagy meglepetésemre Sáfrány Margit igazgató asszony és Pályi Ferencné megyei elnök ajándékkal és oklevéllel köszönte meg az eddigi ügyintézői munkámat.

A díjátadás után Szatmári Vendel megyei elnökségi tag, országos küldött az 50 éves szervezet történetéről mesélt.

Elérkezett az ünnepi torta felvágása és elfogyasztása, majd tánc, zene, éneklés és kötetlen beszélgetés zárta ezt a mozgalmas napot.

Köszönettel tartozunk Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának, hogy a 2021. év végén a megyei vállalkozók karácsonyi jótékonysági adományából részesült a Szervezetünk is. Programunk ebből a támogatásból és a SINOSZ SzÉP keretén belül valósult meg.

Az előadó résztvevőknekSülyi Károlynak, Rojkó Istvánnénak, Turóczy Erikának, Pályi Ferencnének is köszönjük, hogy velünk töltötték ezt a csodás napot, és munkájukkal hozzájárultak az esemény színvonalához. Végül, de nem utolsósorban, köszönjük Hamerszki Erika és Kosik Mária jelnyelvi tolmácsok kommunikációs akadálymentesítésben való közreműködését a rendezvényünk során.

Örülünk, hogy velünk ünnepeltetek!