Örömmel osztom meg az érdeklődőkkel, hogy a tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt jubileumi ünnepséget 2021. július 31-én sikeresen megtartottuk Gyöngyösön:
50. évfordulóját ünnepelte a SINOSZ Gyöngyösi Helyi Szervezete.

41 fő vett részt az ünnepségen, mely Gyöngyösön, a Vincellér étterem teraszán zajlott le. Kis kezdési bonyodalom után, már minden résztvevő megtalálta a helyét és kezdődhettek a megnyitó köszöntők. Először Kárpáti István, Gyöngyös város alpolgármestere osztotta meg gondolatait és köszöntötte az egybegyűlteket. A tagok között üdvözölhettük Gonosz Istvánnét, a SINOSZ országos elnökségi tagját, aki nagy örömmel fogadta el a meghívást a jubileumi ünnepségre. Budavári Péter, a SINOSZ Heves megyei elnöke, hosszú beszéddel készült, melyben a saját hallássérülésének gondolatait taglalta, a résztvevők nagy örömére. A megnyitó beszédek után Domboróczki Tamásné, a SINOSZ Heves megyei ügyintézője ismertette a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége küldetését és jelenlegi tevékenységeit.

A protokolláris programrész lezajlása után kezdődött a múltidézés: témánk Gyöngyös, vagyis a Gyöngyösi Hallássérültek Szervezete anno és mint a SINOSZ Gyöngyösi Helyi Szervezete most. Egy idézet felolvasásával kezdtünk alapító tagunk jóvoltából, aki részese volt a kezdeteknek és még most is tag: Emlékkönyv-bejegyzés – SINOSZ Gyöngyösi Helyi Szervezete, 2015.  Majd Somogyi Magdolna volt helyi ügyintézőnk mutatta be a szervezet 50 évét 50 képben kivetítve.

Megajándékoztuk azokat a most is aktív tagokat, akik 1970-1990 között léptek be a gyöngyösi szervezetbe:
Terbe László, Terbe Lászlóné, Cseh Sándorné, Nosza József, Kelemen Imre, Csoba Éva, Takács Istvánné, Somogyi Magdolna

Megajándékoztuk még, 2021, az Önkéntesség Éve kapcsán, az aktív önkéntes hallássérült tagokat is:
Sipos Józsefné, Molnár Lászlóné, Kis Zsuzsanna, Somogyi Magdolna, Rezeták Sándor, Heidrich János

Köszönjük a támogatóinknak a felajánlásokat:
SINOSZ SzÉP pályázata és Kiválóság-díj, Gyöngyös Város Önkormányzata, gyöngyösi Molnár Pékség

Köszönjük a tagoknak a részvételt és a Grátisz Jelnyelvi Tolmácsszolgálat munkatársának, Besenyei Beátának az akadálymentesítést.

Az ünnepségről a Gyöngyösi TV is hírt adott: