2017. február 4-én, szombaton a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ rendezvénytermében tartottuk a SINOSZ Hódmezővásárhelyi Helyi Szervezet alapításának 55 éves jubileumát.

Nagy Éva Mária helyi ügyintéző bevezetőjében köszöntötte a megjelent tagokat, az Országos Elnökség képviselőit, a megyei elnökség tagjait és a helyi elnökséget, illetve az együttműködő partnereket és barátokat, vendégeket.

Nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy Dr. Kószó Péter, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Alpolgármestere elfogadta felkérésünket, és személyes hangvételű köszöntő szavaival megnyitotta rendezvényünket, elismeréssel méltatta nagy múltú szervezetünk tevékenységét, további sikereket kívánva.  Nagy örömünkre szolgált, hogy Alpolgármester úr bejelentette, a város közgyűlése megszavazta a szervezetünknek nyújtandó támogatást.

A köszöntők után Dura Béla, a SINOSZ tiszteletbeli tagja – egykor Szövetségünk titkára és tisztségviselője volt hosszú éveken keresztül, – történeti visszatekintésében a hódmezővásárhelyi csoport megalakulásának előzményeiről, körülményeiről és munkásságáról tartott részletes beszámolót.

Ezt követően Csizmadia Gyöngyi helyi elnök emléklapokat adott át azon tagjaink számára, akik hosszú évek óta megtisztelik tagságukkal szervezetünket. Az emléklapok mellett Piti Julianna keramikus tanárnő erre az alkalomra készített, hódmezővásárhelyi motívummal díszített plakettjét is átadtuk.

Köszöntöttük segítőinket és partnereinket, szintén emléklappal és plakettel köszönve meg támogatásukat:

 • SINOSZ Csongrád Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat
 • Dura Béla
 • Szlivka Ágnes jelnyelvi oktató
 • Bitó Katalin és Pintér András, az OE tagjai, Csongrád megye örökbefogadói
 • Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata
 • Pannon Halláscentrum
 • Prima Quality az Emberekért Egyesület
 • Tarsoly Krisztina színésznő, rendező

Az ünnepi beszédek és köszöntők után Derék Dénes bűvész tagtársunk előadásával szórakoztatta a vendégeket.

A bűvészműsor befejeztével a színjátszó csoport előadása következett. Tarsoly Krisztina rövid bevezetőben ismertette az Állomások című darabot, mellyel a Csongrád Megyei Szervezetben működő, szegedi és hódmezővásárhelyi tagokból álló színjátszó csoport lépett színpadra, Vörös Zsolt jelnyelvi tolmács közreműködésével. Nagy taps fogadta az előadást, számos vendégünk dicsérő szavakkal illette a produkciót és további sikereket kívánva fejezték ki jókívánságaikat.

A hivatalos program végeztével tagjainkkal és vendégeinkkel átsétáltunk szervezetünkbe, ahol kötetlen vendéglátás keretében Csizmadia Gyöngyi helyi elnök által sütött tortával és szendvicsekkel vártuk a vendégeket. A klubhelyiségben mini fotókiállítást is rendeztünk az elmúlt évtizedek pillanatait megörökítő felvételekből.

Köszönjük Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének, hogy a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ (BFMK) rendezvénytermét rendelkezésünkre bocsátotta, és rendezvényünket támogatta.

Köszönjük a munkáját minden kedves közreműködőnek:

 • a BFMK munkatársainak együttműködését, technikai támogatását
 • Piti Julianna hódmezővásárhelyi keramikusnak, hogy az idő rövidsége ellenére el tudta vállalni a csodaszép emlékplakettek készítését
 • az Inda Virágüzletnek a csodálatos virágcsokrokat
 • Boris László fotós közreműködését
 • a helyi sajtó – Rádió7, promenad.hu és Vásárhelyi Televízió – munkatársainak részvételét, az alábbi sajtómegjelenéseket:

Köszönjük a más városokból, más SINOSZ-szervezetekből érkezett tagoknak is, hogy eljöttek és velünk ünnepelték meg a szervezet alapításának évfordulóját.

Nem utolsó sorban ezúttal is nagyon köszönjük Vörös Krisztina és Vörös Zsolt jelnyelvi tolmácsok közreműködését!