A Vác Helyi Szervezet 60 éves jubileuma: „Kicsi a bors, de erős”

 

2016. november 5-én, szombaton délelőtt 10 órától kezdődött az ünnepség. Sokan eljöttek ünnepelni velünk.

ajandek

Amikor sorban megérkeztek a vendégek, mindenki kapott házi pálinkát. Kőmüves Sándor elnök nyitotta meg az ünnepséget. Petkéné Baksza Aranka ügyintéző történetet mesélt a 60 éves jubileumi kiadványról, amit Lalával közösen készítettek. Kárpátiné Kassai Kornélia gyönyörűen megszerkesztette.

Mikesy György váci tag, mint házigazda, kis ünnepi beszédet mondott. Varga Sándorné is mondott szép beszédet. Petke Lajos elnökségi tag bemutatta a vendégeket: Vasák Ivánt, a SINOSZ volt főtitkárát, Sáfrány Margitot, a SINOSZ alelnökét, Pintér András SINOSZ országos elnökségi tagot, Varga Sándornét, az Oros Kálmán Baráti Kör vezetőjét és a többieket. Utána a váci szervezet történetét mesélte el, persze csak röviden.

Mindenki fölállt Mikó Gyula „TANÁR ÚR” tiszteletére és egy perc néma felállással megemlékeztek. Ő volt a nagyothallók csoportjának a vezetője. Ott volt a lánya, Stareczné Mikó Zsuzsanna is.

 

Két nagyon jó előadást láttunk: 1. Turóczy Erika: „János vitéz”, 2. Turóczy Erika és Takátsné Földi Zsuzsanna: „Egy padon”. Mindenkinek nagyon tetszett az előadás. Tolmács nem kellett ezekhez az előadásokhoz, nagyon vizuálisan szerepeltek. Ebéd előtt volt egy kis meglepetés, Kőmüves Sándor (parasztruhában) és Szoboszlai Lászlóné Fehér Anna (népviseleti ruhában) megajándékozták a vendégeket egy-egy kis üveg Unicummal. Az ESTV (váci tévé) is ott volt, és filmet csináltak rólunk. Lala ajándékba adott könyvet és hűtőmágnest.

Megebédeltünk és nagyon finom volt, utána hozták a tortát, mindenki kapott belőle. A vendégek kisvonattal mentek városnézésre, 40 perc volt az út és szegények nagyon fáztak már a végén. Pezsgőztünk és beszélgettünk este 9 óráig.

Nagyon szépen köszönjük a váci tagoknak, hogy hoztak finom házi süteményt. Nagyon szépen köszönjük a támogatóknak: SINOSZ, Váci egyházmegye, Tragor Ignác Múzeum, TESCO, Cházár András Iskola, Evergreen Kft. és RESI-CONSTRUCI KFT.

Petkéné Baksza Aranka