A Somogy Megyei Szervezet 2015. december 5-én, szombaton 10 órai kezdettel megyei taggyűlést és 60 éves jubileumi ünnepséget tartott a kaposvári Vasút étteremben. 124 vendég vett részt a jubileumi ünnepségen.

Bacsó Péter országos elnökségi tag, örökbefogadónk is megjelent a taggyűlésen. Máté-Mártonné Iványi Katalin megyei elnök nyitotta meg a megyei taggyűlést 83 fővel. Elnöki beszámolójában éves munkájáról, képviseleti tevékenységéről számolt be, aztán Szalkai Iván megyei titkár éves szakmai és pénzügyi beszámolót tartott. A taggyűlés végén a titkár megjutalmazta az önkéntes munkát végző tagokat, akik a Siketek Világnapján és Rippl-Rónai Fesztiválon önkéntesként dolgoztak.

Az ünnepségünkre eljött a meghívott Oláh Lajosné alpolgármester, Bíró Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke, Gyurina Éva, a Duráczky EGYMI igazgatója és Bacsó Péter, a szervezet örökbefogadója is. Ők köszöntőt tartottak és ajándékot adtak át Katalin elnöknek.

Szalkai Iván titkár eljelelte a HASE 1956./01. számban megjelent cikk alapján, hogyan alakult meg a megyei szervezet.

A szervezetet 1955. november 27-én alapították meg a Siketnémák Intézetében, az egyetlen, még élő alapító tag, Lenkovics Lajosné vett részt a megalakulásban. A megyei szervezet megajándékozta emlékplakettel, emléklappal, SINOSZ-könyvvel és ajándékkosárral azon tagjait, akik több mint 50 éve megszakítás nélkül a SINOSZ tagjai.  Hűséges tagjaink névsora: Lenkovics Lajosné, Lafferton Henrikné, Nagy Sándor, Arató Miklós, Torma József, Torma Józsefné, Dörnyei Irén Éva, Sándor János, Jankó Zoltán, Jankó Zoltánné.

Az ünnepi ebéd előtt behozták a 120 szeletes ünnepi tortát, 60 gyertyával, amiket a hűséges tagok fújtak el. Az ebéd végén elfogyasztották a tortát is. Aztán a gyerekek nagyon vártak a Mikulásra, akitől Mikulás-csomagot kaptak. Ünnepi műsor következett, a nagyothalló tagok karácsonyi versekkel köszöntötték a jelenlévőket. Tombolával ért véget az ünnepségünk.

Szalkai Iván megyei titkár