A SINA-HBME 2015. november 7-én ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját az egyesületben*. A rendezvényre mintegy 110 meghívott vendég érkezett. A résztvevők egy perces néma felállással emlékeztek az alapítóra, Pányoki Lajosra és az egyesület három alapító tagjára.

A rendezvényt ünnepi köszöntővel nyitotta meg Vasas György, a SINA-HBME elnöke, az egyetlen még élő alapító tag, Sándor Tibor elmesélt egy rövid történetet, hogy mi történt az alapítás óta, aztán Szegedi Mariann, az alapító unokája is mondott rövid beszédet a nagyapjáról, hogy milyen szándékai, céljai voltak, amikor létrehozták a debreceni siketek szövetségét.

Emléklappal és egy kis ajándékkal jutalmazták azt a 19 főt, akik 50-65 éve tagsággal rendelkeznek.

„A siket túlélő” előadás következett, Nagy Gábor beszámolt a hosszú és izgalmas ázsiai útjáról, kalandjáról.

A 100 szeletes ünnepi torta sem maradhatott el, minden vendégnek jutott belőle, a torta fogyasztásával zárult az ünnepség.

Mindenki nagyon jól érezte magát, jó volt látni a vidám arcokat, az idős tagok örömmel látták viszont a rég nem látott ismerősöket, pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők.

Kovácsné Pamli Rita

 

* A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Hajdú-Bihar Megyei Szervezete (akkori nevén Debreceni helyi csoportja) alakult meg 65 évvel ezelőtt /1950-ben/, melynek utóda a jelenlegi egyesület, a Siketek és Nagyothallók Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete (SINA-HBME), amely önállóan működik. (a szerk.)