2021. július 3-án, szombaton lezajlott a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének jubileumi ünnepsége.

A szervezés nem volt egyszerű, ugyanis az eredetileg tavalyi évre tervezett ünnepséget a koronavírus-járvány miatt csak most sikerült bepótolni. Ráadásul a járványügyi korlátozások, majd az enyhítések miatt az utolsó pillanatig változott a program.

Eredetileg a Szombathelyen található Kispityer Halászcsárda adott volna otthont az egész ünnepségnek, de az aznapra bejelentett enyhítések miatt végül – az igazgató asszony külön engedélyével – a program ünnepi ceremónia részét áttettük a szervezet klubhelyiségébe.

A tagság részvételi szándékán meglátszott az elmúlt év kimaradása, ugyanis a két helyszínen összesen több mint 60 résztvevő jelent meg.

13 órakor az étteremben az előzetesen jelentkezők egy gálaebéden vehettek részt, majd utána közösen átsétáltak a szervezetbe, ahol 15 órakor elkezdődött a megemlékezés.
Horváth Istvánné megyei elnök asszony külön köszöntötte Sáfrány Margit igazgató asszonyt és Csetneki Csilla alelnök asszonyt, a megye örökbefogadóját. Az igazgató asszony ünnepi beszéde után Tóth Csabáné megyei elnökségi tag elmesélte a Vas Megyei Szervezet megalakulásának történetét, majd a megyei elnökség tagjai kiosztották az üveg emlékplaketteket azoknak, akik már több mint 40 éve a szervezet tagjai. Közben minden megajándékozott mesélt pár mondatot a régi, szép időkről.
Az ünnepség végén megajándékoztunk minden résztvevőt egy-egy mobiltelefon-tartós kulcstartóval, és behoztuk az ünnepi tortát, amit közösen fogyasztottunk el jóízűen.

Az ünnepség a SINOSZ SzÉP keretein belül valósult meg, enélkül a támogatás nélkül nem tudtunk volna ilyen színvonalas programot szervezni!

Reméljük, a SINOSZ Vas Megyei Szervezete még legalább ennyi ideig fog fennállni és segíteni a megyében élő hallássérült embereket.