A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete 2020. október 3-án ünnepelte megalakulásának
70. évfordulóját.
A rendezvényt a Tisza River Étterem- és Rendezvényhajón tartottuk, mely színvonalas szolgáltatásaival és csodás panorámájával méltó helyszínként szolgált jeles ünnepségünknek.

A rendezvényt Agócs Levente, a Csongrád-Csanád Megyei Szervezet elnöke nyitotta meg, majd dr. Kósa Ádám, a SINOSZ országos elnöke videoüzenetben köszöntötte a résztvevőket. Örömmel vettük, hogy Sáfrány Margit igazgató, Kiss Orsolya és Pintér András, az OE tagjai, megyénk örökbefogadói ünnepségünket megtisztelték jelenlétükkel, és osztoztak velünk fontos eseményünk pillanataiban, köszöntő beszédükben a tagság, a közösség erejét méltatták.

Körünkben köszönthettük Börcsök Szilvesztert, az 1950-ben létrejött Siketek Szegedi Csoportjának ma élő egyetlen alapító tagját, illetve számos olyan tagtársunkat, akik évtizedek óta aktív tagjai a szervezetünknek.

A vidám hangulatról előadóink gondoskodtak:

Derék Dénes siket előadó bűvészprodukciója

Turóczy Erika Jeles Színtársulata Vidám mesélő c. előadása jelnyelven

Tyukász Brigitta szeniortánc-oktató vezetésével közös örömtánc

Agócs Levente ez alkalomra tervezett kristályplaketteket adott át, megköszönve a legalább fél évszázada tagok támogatását, illetve a SINOSZ Csongrád-Csanád Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálatának munkájának elismeréseként. A díszoklevelek, elismerések átadása után pezsgős koccintásra került sor, melyet ebéd követett. Természetesen az ünnepi torták sem maradhattak el, melyek elkészítését Huszárné Csizmadia Gyöngyi cukrász tagtársunknak köszönhettük. A vendéglátást követően kötetlen beszélgetésekkel, közös élmények felidézésével és fényképek nézegetésével telt el a délutánunk.

Rendezvényünk színvonalas megvalósítását Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Fogyatékosügyi támogatási kerete tette lehetővé, továbbá a SINOSZ SzÉP keretéből is gazdálkodtunk.

Köszönjük vendégeinknek, hogy eljöttek és velünk ünnepeltek, illetve előadóinknak, segítőinknek, hogy felejthetetlenné tették ezt az ünnepi délutánt. Köszönetünket fejezzük ki Vörös Zsolt jelnyelvi tolmácsnak az akadálymentesítésben való közreműködéséért.

TÖBB KÉP IDE KATTINTVA LÁTHATÓ