Kedves Tagjaink!

Február közepéig mindenki megkapta a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíj-biztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és érvényesíthető az adó-visszatérítés, ha a levont adóelőleg meghaladta a fizetendő adót.

  • Akinek van ügyfélkapuja, az a számára a NAV által automatikusan elkészített adóbevallási tervezetet 2019. március 15-től elérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján (www.nav.gov.hu/szja/szja) vagy a kormányzati portálon (www.magyarorszag.hu).
  • Ha valakinek még nem lenne ügyfélkapu-hozzáférése, a NAV ügyfélszolgálatain és a kormányhivatalokban pár perc alatt regisztrálhat.
  • Aki mégsem akart ügyfélkaput nyitni, az 2019. március 18-áig idén is kérhette az adóhatóságtól az adóbevallási tervezete postán történő megküldését. A postázni kért tervezeteket a NAV tértivevényesen, április 30-áig küldi el az igénylőknek.
  • Aki elmulasztotta a március 18-ai határidőt, már csak személyesen, a NAV-ügyfélszolgálatokon kérheti a papíralapú tervezetet.

Aki a fent felsorolt egyik lehetőséget sem veszi igénybe, az jöjjön el a SINOSZ Baranya Megyei Szervezetébe (Pécs, Jókai u 9.) április 25-én 16 órára, hogy ott a helyszínen, a NAV munkatársának segítségével megtörténjen adóbevallása és az ügyfélkapu-regisztrációja! Jelnyelvi tolmácsolást biztosítunk.