Békéscsaba és Gyula határán, a Veszelyi csárda mellett található a Néveri Horgásztó, erdős, jó levegőjű környezetben. Itt rendezett a SINOSZ Békés Megyei Szervezete horgászversenyt a tagjai számára, amelyre június 24-én került sor, jelentős érdeklődés mellett.

A horgászás mellett voltak, akiket csak a verseny izgalma, a jó levegő és a pihentető kikapcsolódás vonzott a rendezvényre.

Mivel ez a tó mesterségesen kialakított, telepített halakkal, így kedvező feltételekkel indulhatott a verseny reggel 7 órakor. A kezdeti várakozások után Lovas József kifogta az első halat. Ezt követően fogott még egyet, így 4 kg-os pontyfogásával vezette a versenyt. Majd Széles Károly, a megyei elnökünk, következett a 3,1 kg-os fogásával. A délutáni órákra úgy tűnt, hogy ez lesz az eredmény, amikor Horváth János tagtársunk egy igen nagy, méretes, mintegy 4 kg-os pontyot fogott, így átvette a vezetést a versenyben. Rövid idő elteltével János ismét sikeres fogást mutatott be, mellyel már összesen 5,3 kg-os eredménnyel büszkélkedhetett, ezzel bebiztosítva helyezését.

Ezután más már nem fogott halat, így a 17 órai zárásra kialakult a verseny végeredménye:

  1. Horváth János (5,31 kg)
  2. Lovas József (3,84 kg)
  3. Széles Károly (3,1 kg)

A helyezettek elismerő oklevelet vehettek át a megyei titkártól egy-egy vicces táblával.

A résztvevők egy élménnyel lettek gazdagabbak. Jelezték, hogy szívesen jönnének újra, így egy szeptemberi ismétlés lehetősége merült fel.

 

Fekete István elnök, Békéscsabai Helyi Szervezet