Az illesztékek szerepe a hallás rehabilitációjában
Az illeszték és a hallókészülék tisztítása, karbantartása

A T.É.M.A. keretein belül, a Halló, nagyothalló! Te tudod, hova fordulhatsz? sorozatban 2015. szeptember 11-én a SINOSZ Nagykanizsai Helyi Szervezetébe a Pannon Halláscentrum zalaegerszegi munkatársai érdekes témával érkeztek: az ”Az illesztékek szerepe a hallás rehabilitációjában;  Az illeszték és a hallókészülék tisztítása, karbantartása” címmel tartottak előadást.

Vendégünk, Tóth-Takó Adrienn nagyon érdekes előadást tartott. Elmondta, hogy a hallókészüléknek is van több fajtája: fül mögötti és hallójárati. Az illesztékről megtudtuk, hogy egyénileg készül lenyomatvétel; ez az eszköz vezeti a hangot a dobhártyára.

Anatómiai ismereteinket is bővítettük: megtanultuk a fül részeit, felépítését. Már tudjuk, hogy az illesztéket évente javasolt cserélni és az illesztékcsöveknek is 5 fajtáját ismertük meg.

Tudjuk a helyes tisztítást és a helyszínen bemutatták a gyakorlatban is, hogy kell szabályosan megtisztítani az illesztéket. A tisztításhoz megvásárolható kellékeket is sorban bemutatták. Sok újdonságot láttak az előadás résztvevői.

Köszönjük az érdekes előadást!

Pummerné Gróf Katalin, megyei titkár