Lassan közeledünk a „Kilenc manólépés” elnevezésű, Békés megyei SINOSZ szülő-gyerek klub utolsó alkalmához, ami egy kiállítás lesz az év során elkészített alkotásokból.

A 7. alkalom témája lámpások készítése volt. Előre kivágott keretbe kellett a gyerekeknek színes papírcsíkokat ragasztani, amin majd a lámpás fénye átszűrődik. A lámpásokat őszi témájú figurákkal és állatkákkal lehetett még díszíteni. Aprólékos munkát és nagy odafigyelést igényelt ez a feladat a kis manókezektől. Lelkesedésben és kitartásban viszont nem volt hiány, így igazán szép végeredményekben gyönyörködhettünk, amikor lekapcsoltuk a villanyt, és a lámpások pislákoltak az asztalon.

Amíg a gyermekek alkottak, addig egyeztettük a szülőkkel a jövő évi terveket. Az az igény merült fel, hogy változatos tematikája legyen a 2019-es szülő-gyerek klubnak. Viszont továbbra is havi egy alkalmat tartanak a szülők ideálisnak. Ennek megfelelően 2019-ben lesznek kreatív, mozgásos, hangszeres foglalkozások. A szülők számára lesz szakmai tájékoztatás. Szervezünk majd családi napot társasjátékozással és az év végi Mikulás-ünnepség sem maradhat el.

Az alkotói munka végeztével a manócskák kissé megfáradva birtokba vették a játékokat, és még szabadon mókázhattak a foglalkozás végéig.

Búcsút intettünk egymásnak, de nem hosszú időre, hiszen novemberben újra találkozunk.

Bognár Gyöngyi megyei titkár