A SINOSZ T.É.M.A.-program keretében „A jó hallás napja” volt a SINOSZ Mátészalka Helyi Szervezete szervezésében 2015. április 25-én.

Ary Sándorné köszöntötte a vendégeket és egy kis visszatekintővel nyitotta meg a programot. Ormódi Róbert ügyvezető igazgató tartott egy rövid tájékoztatást a SINOSZ alapelveiről, elvárásairól. Senkinek sem kell szégyellnie azt, hogy hallássérült! Fontos, hogy jobb hallókészülék segítségével hallani, mint nélküle „elveszni”.

Ebben erősítette meg a résztvevőket Csontó Tünde audiológus is. A hallásjavító eszközökről tartott egy rövid tájékoztatót, illetve megnyitotta a kapcsolódó kiállítást.

A program folytatásaként következett a  „Hová fordulhatok?” téma, Laczka Zsanett, a SINOSZ esélyegyenlőségi asszisztense előadásában. Ebből az előadásból bővebb információkat kaptunk, ha probléma adódik a mindennapi életben, milyen úton indulhatunk el a megoldáshoz. Legyen ez gyermekekre, iskolai oktatásra vonatkozó, vagy akár a munkában való elhelyezkedéssel kapcsolatos dolog, ill. a különböző támogatási formákat hogyan lehet igénybe venni.

A program zárásaként mindenki egy apró ajándékkal, illetve egy emléklappal távozhatott.

          Ary Sándorné

Mátészalka Helyi Szervezetének elnöke