A Veszprém Megyei Szervezetből 29 fővel utaztunk Kecskemétre, Magyarország egyik legnagyobb vállalatához, a Mercedes-gyárba.

Megérkezésünk után Palatinus Bea előadó a tárgyalóteremben ismertette velünk a cég biztonsági előírásait és a tervezett útvonalat, majd – egy rövid Mercedes cégtörténeti ismertető után – a felmerült kérdéseinkre is válaszolt.

A gyárban, a biztonsági előírásoknak megfelelően, láthatósági mellényt, védőszemüveget, és a nagyothalló látogatóknak fejhallgatót is kellett viselniük. Siket tagjaink számára pedig jelnyelvi tolmács biztosította a kommunikáció akadálymentességét.

A látogatás során az újgenerációs karosszériaüzemet és az összeszerelő üzemet tekintettük meg. Mivel hatalmas a gyár területe és az egyes egységek között nagy távolságok vannak, ezért céges busz vitt minket egyik üzemből a másikba.

A 2 órás látogatás hamar eltelt, még a sok gyaloglás sem tűnt fel senkinek, hiszen annyira lenyűgözött bennünket a sok látnivaló. Hihetetlen volt sétálni azok között az autók között, amik éppen akkor gördültek le a gyártósorról, és érezni a műanyag és az új autók illatát.

A társaság nagyon jól érezte magát, remek élménnyel gazdagodtunk, és a Mercedes-Benz Shop ajándékboltból mindenki elhozott magával egy kis “Mercedes életérzést”.

Köszönjük munkáját és a sok információt Palatinus Beának, és az akadálymentes kommunikáció biztosítását Marton Orsolya jelnyelvi tolmácsnak!

Kirándulásunk az Ismerd meg! programsorozat elemeként, a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.