Idén, a költészet napján a SINOSZ Veszprém Megyei Szervezetét három tagunk képviselte a városban zajló eseményeken.

2017-ben hívták életre a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás kiemelt projektet.

A rendezvénysorozat a közösségekben rejlő értékeket, a közösségi kezdeményezések erejét, a közösségi élmény örömét kívánja láthatóvá tenni. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a helyi eseményekre, közösségekre, intézményekre, az intézményi – civil együttműködés lehetőségeire.

Ebben az évben kiemelt cél az esélyegyenlőség elősegítése, ezért az „Adj esélyt!” – témakörhöz csatlakozva a SINOSZ Veszprém Megyei Szervezete is bemutatkozik a májusi Közösségek Hete rendezvénysorozat keretében.

Április 11-én a Cselekvő közösségek veszprémi állomásának megnyitóján a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének tagjai a költészet napja előtt tisztelegve különleges előadással készültek Nemes Éva közösségi mentor meghívására. Schmidt Mónika, Kovács Mónika és Takácsné Pálhidi Zsuzsanna Máté Péter Azért vannak a jó barátok című dalát jelnyelven adta elő a résztvevőknek.

A Veszprémi Petőfi Színház a múlt évben elindította az Érzékenyítő fesztivál eseményét.

Nagy örömünkre a színház kitüntetett figyelmet fordít arra, hogy az esélyegyenlőséget elősegítsék, és előadásaikon keresztül igyekeznek megmutatni olyan problémákat, közösségeket, akiket gyakran ér hátrányos megkülönböztetés. A színház és a nézők nyitottsága miatt nem is volt kérdés, hogy tagjaink csatlakoznak a Veszprémi Petőfi Színház által a költészet napjára meghirdetett programokhoz.

Idén már ötödik alkalommal a nézők verssel fizethettek színházjegyért, illetve napközben „Utazzon kulturális élményben!” mottóval versbusz közlekedett, amelyen a Veszprémi Petőfi Színház színészei mondtak verseket.

Ezen a napon a közönség vette birtokba a színház előcsarnokát és osztotta meg az érdeklődő hallgatósággal saját vagy szeretett költője egyik művét. Az esemény népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ebben az évben a versmondók száma meghaladta a 300 főt.

Tagjaink itt is bemutatkoztak, és nagy örömmel, tapssal jutalmazták őket a nézők, szervezők.

A Szervezet nevében köszönjük a profi szervezést és a lehetőséget a Veszprémi Petőfi Színháznak és a Cselekvő közösségek projektnek, hogy előadásunkkal részt vehettünk, színt vihettünk a költészet napján a városi programok eseményeibe.