Szervezetünkben már ismerős arcként üdvözölhettük a KONTAKT regionális képviselőjét, Gárdonyi Raffaelt, aki idén már harmadik alkalommal tartott fórumot a Fejér Megyei Szervezet klubtermében 2019. október 18-án.

A tájékoztató során a KONTAKT-hívás működésének menetéről, a KONTAKT-szám használatáról, a VRI (amikor a regisztrált felhasználó és halló személy azonos helyről hívja a tolmácsot, pl. bank) és a VRS hívás (ez esetben a hallássérült a távol lévő halló személyt éri el a KONTAKT-on keresztül, pl. taxirendelés, pizzarendelés) különbségeiről nyújtott bővebb felvilágosítást az itt résztvevő tagoknak.

A fórum során felmerült kérdésekre a képviselőnk készséggel válaszolt. Az információk átadását követően a tagok mobiltelefonjuk által – nálunk már korábban is ismert – internetes KAHOOT nevű alkalmazáson keresztül kvízjátékra kapcsolódhattak be. A fórumon elhangzottakból összeállított KONTAKT-os kérdésekre kellett a tagoknak a megfelelő szín kiválasztásával helyesen válaszolni.

Akik nagyon jól figyeltek és jutalmul KONTAKT promóciós tárgyat vettek át: Király Franciska, Müllek Róbert és Jurászik László.