A SINOSZ Hódmezővásárhelyi Helyi Szervezetében 2019. november 8-án előadást tartott Vágó Tünde optometrista és látszerész mester, az Ofotért munkatársa. Vetítéssel egybekötött, Szemünk világa című rendezvényünkön a látás volt a fókuszban.

Bevezetésként előadónk tisztázta, hogy mit is jelentenek a fent említett foglalkozások, majd részletesen beszélt arról, hogyan működik a szemünk. Mélyreható ismertetést hallhattunk a fénytörési hibákról, szembetegségekről, a látásvizsgálatról és a szemüveg történetéről is bővíthettük ismereteinket. Megtudhattuk, milyen esetekben kell szemész szakorvoshoz fordulni, milyen alapbetegségek befolyásolhatják látásunkat, illetve ez esetekben milyen gyakran érdemes kontrollra járni. Résztvevőink számos kérdést tettek fel, hiszen életkoruknál fogva már számos panaszuk felmerül, melyekre örömmel fogadták a szakember tanácsait, javaslatait.

Az előadást egy kis játékkal zártuk: 2 képen kellett a lehető legtöbb állatot észrevennünk. A beszámolónkban megtalálhatjátok mindkét képet, ha végiglapozzátok a galériát. Ti hányat fedeztek fel?

Köszönjük előadónknak, Vágó Tündének, a lelkiismeretes munkáját, és hogy elfogadva felkérésünket eljött hozzánk, így – a tervezettnél hosszabbra nyúlt – programunkon mindenki tanácsot kaphatott. Köszönettel tartozunk jelnyelvi tolmácsunknak, Vörös Krisztinának a kommunikációs akadálymentesítésért.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretén belül valósítottuk meg.