A SINOSZ SzÉP támogatásával valósulhat meg a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetének 5 város – 5 múzeum programsorozata, melynek első, igazán jól sikerült állomását június 17-én követte a következő, talán még sikeresebb egynapos kirándulás Érdre, a Magyar Földrajzi Múzeumba.

24 fő vágott neki a kalandnak, akik nem voltak restek korán kelni és már reggel fél 6-kor a gyülekező helyszínére érkezni, a Szentesi Vasútállomásra. A megjelentek között sajnos igen csekély arányban voltak a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetének tagjai, pusztán 6 fő, de szívesen kísérték őket családtagjaik, valamint barátaik. Az utazás Szentesről Érdre egy több mint 3 órás vonatutat ölelt fel, mely idő alatt összehangolódott a kis csapat, az utazás mind oda-, mind pedig visszafelé nagyon jó hangulatban telt, amit a többszöri átszállások sem zavartak meg.

Érdre érkezve egyenest a Magyar Földrajzi Múzeumba vezetett az út, ahol a kirándulás szerelmesei igazán az ínyükre való témával ismerkedhettek meg. Eléjük tárult nagy magyar utazóink munkássága és életműve, valamint híres földrajzi felfedezők tárgyi emlékei, így például kéziratok, komolyabb földrajzi expedíciók jelentései és persze személyes használati tárgyak is. Valamint – mint az a képeken is látható – a múzeum jelentős interaktív lehetőséggel is szolgál látogatói számára, így a kis szentesi csapat játékosabb és bátrabb tagjai maguk is „átélhették”, de legalábbis egy kicsit beleképzelhették magukat nagy utazóink “bőrébe” egy másik korszakban.

A kimerítő és tartalmas múzeumlátogatást jó hangulatú piknikezés követte, aminek szerencsére az időjárás is kedvezett, így mindenki a szabadban fogyaszthatta el „madárlátta” szendvicseit. Érd városától való búcsúzásképp pedig pár gömb finom fagylalt elfogyasztásával hűtötték magukat az édesszájúak. A Szentes felé vezető út már fáradtabban, de ismét remek élményekben gazdagon telt.

Korábbi szokásunkhoz híven, végezetül pedig szeretnénk a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezete és minden résztvevő nevében ismét köszönetet mondani utaskísérőnknek, Lantos Imrének, hisz nélküle ez a kirándulás sem lehetett volna ilyen tökéletes.

Azoknak, akik az első és a második kirándulásról is lemaradtak, ajánljuk figyelmükbe a programsorozat következő 3 elemét, hisz a java még csak ezután jön!

Bayer Sarolta szentesi helyi ügyintéző

AZ ÖSSZES KÉP IDE KATTINTVA LÁTHATÓ