A SINOSZ SzÉP támogatásával valósulhat meg a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetének 5 város – 5 múzeum programsorozata, melynek első állomása volt a budapesti Magyar Vasúttörténeti Park megtekintése egy egynapos kirándulás keretében.

2018. május 20-án reggel 6 órakor már gyülekezett az a 16 fő, akik lelkesen nekivágtak a kalandnak. A megjelentek között fele-fele arányban voltak a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetének tagjai és az ő családtagjaik, valamint barátaik. Az utazás Szentesről Budapestre stílusosan vonattal történt, majd a fővároson belül tömegközlekedéssel közelítettük meg a célállomást. A célállomást, ami felejthetetlen élményt nyújtott a résztvevőknek. A Vasúttörténeti Park területén szabadtéren és interaktív formában ismerkedhettek meg a szentesi látogatók a vasút történetével, és aki ez idáig nem volt ennek az utazási formának a szerelmese, a látogatást követően biztosan más szemmel fog nézni az egyik legkedveltebb tömegközlekedési formára.

A Park területén több mint 100 járműkuriózumot vehettek szemügyre a kíváncsi tekintetek, és ennél többre is lehetőségük nyílt: örömmel és széles mosollyal az arcukon próbálhatták ki a vállalkozó szelleműek a nagy mozdonyt, ülhettek be a sínautóba vagy fordítókorongozhattak, esetleg lóvasutazhattak. Mint az a mellékelt képeken is látható, nem volt olyan, aki ne élte volna meg élményként mind a fentebb felsorolt lehetőségeket, mind pedig a mindenki kedvencéül megválasztott kerti vasutat, amin igazi kis mozdonyok vontatásában roboghattak végig a Park egy kiemelt területén. Bár a program során kimondottan étkezésre nem került sor, de a Park területén számos lehetőség nyílt az éhes pocakok megtöltésére.
A hazaútról elég annyit elmondani, hogy bár minden résztvevő kellően elfáradt és bizonyára senkit sem kellett hazaérve álomba ringatni, mégis a visszaút minden perce is jó hangulatban telt, hisz egy remek csapat indult Szentes felé, fantasztikus élményekkel gazdagodva.

Beszámolónk végeztével, de nem utolsósorban, pedig szeretnénk a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezete és minden résztvevő nevében köszönetet mondani utaskísérőnknek, Lantos Imrének, hisz nélküle nem lett volna ilyen precíz és jól szervezett ez a kirándulás sem.

És mit tudunk tanácsolni azoknak, akik a programsorozat első állomásáról lemaradtak vagy kihagyták azt? Még nincs késő becsatlakozni! Gyere és tarts velünk második kirándulásunkon, szerezd meg saját bélyeggyűjtő füzetedet és azzal együtt a felejthetetlen élményeket, egy felejthetetlen csapat tagjaként.

Bayer Sarolta szentesi helyi ügyintéző

AZ ÖSSZES VIDÁM HANGULATÚ KÉPET IDE KATTINTVA TUDJÁTOK MEGNÉZNI.