Újból szép helyeket láttunk és hatalmas gyönyörűségeknek voltunk tanúi Budapesten. Ezért jók ezek a kirándulások, hogy csoportosan – most éppen 40 fővel -, együtt legyünk részesei egy-két budapesti nevezetesség által nyújtott élménynek.

A Mátyás-templomot nem tudom, ki látta a felújítás óta, de párját ritkítja. Egyedi és monumentális alkotás. Na és az a forgatag, ami előtte, a Szentháromság téren és a templomban is van, az a kavalkád döbbenetes látvány! Annyi szépséget csak ebben a templomban talál az ember, ami “az ország szíve. Ebben a templomban Mária lábánál ott van az egész magyar történelem minden fényével és borújával, derűjével és zimankójával, örömével és bánatával”. (Mindszenty bíboros úr szavait idézve.)

A Várkert bazár nyugalmasabb helyszínnek ígérkezett. Békés, csendes, a Duna-part egyik ékköve. A Budavári palota alatti domboldalon, a 2014-re felújított képzőművészeti alkotásokkal díszített műemlék a világörökség része.

Köszönjük a tolmácsoknak az akadálymentesítést és nagyon örülünk, hogy olyan sokan részt vettek ezen a programunkon is.

Ez a program a SINOSZ SzÉP pályázat “Ismerd meg a főváros nevezetességeit!” programsorozatának 3. állomása volt. A Budavári Palota megtekintését szeptember hónapra tervezzük. A programsorozat utolsó, 4. állomása záróprogramján egy tesztet kérünk majd kitölteni és értékes ajándékok várnak majd gazdára!