A SINOSZ Zempléni Klub gyalogtúrát szervezett 2022. október 22-én, szombaton a Megyer-hegyi tengerszemhez és a szomszédságában lévő kilátóhoz.

Fantasztikus időt fogtunk ki a SINOSZ SzÉP keretében szervezett túrázáshoz. Sárospatakról indítottuk a túránkat, megismerve közben a város egyes részeit. Hosszú séta után, a Ciróka pihenőparkba érve, megpihentünk, ahol büfét, mosdót, esőbeállót is találtunk.

Rövidebb emelkedő után, a Malomkő tanösvényen keresztül közelítettük meg a lélegzetelállító szépségű tavacskát.
A tó legnagyobb mélysége 6,5 m, a tavat körülvevő sziklafalak pedig 70 méterrel magasodnak a víztükör fölé. Az elhagyott malomkőbánya fejtési gödrében alakult ki ez a tó, melyet később Tengerszemnek neveztek el. Ez hivatalosan is Magyarország egyik legszebb természeti csodája.

Egy meredek, keskeny ösvényen körbejártuk a tengerszemet, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílt a vízzel telt „kráterre”. A fenékvíz lecsapolására szánt függőleges falú, mély sziklafolyosón keresztül megközelítettük a víztükröt is. Néhány perces sétával a Megyer-hegyi kilátót is felkerestük. A 300 méteres magasságban kiépített kilátó egész évben szabadon látogatható. 65 lépcsőfok megtétele után, a 18 méteres, lombkoronaszint fölé érő építmény tetejéről mesés, 360°-os panoráma nyílt a Zempléni-hegységre, a Bodrogközre és a Keleti-Kárpátokra.

Fáradtan, de rengeteg szép élménnyel tértünk haza mind a 15-en.