2021. szeptember 2-án különleges múzeumi programra várta az érdeklődőket Csongrád-Csanád megye három helyi szervezete: a szegedi, hódmezővásárhelyi és szentesi szervezet közös programján nemcsak a Móra Ferenc Múzeum időszaki kiállítását tekinthettük meg, hanem a múzeum kulisszatitkaival is megismerkedhettünk.

Különleges élmény nemcsak a múzeum főbejáratán belépni, hanem az oldalbejáraton belépve is rendkívüli érdekességek várhatnak ránk: végigjártuk azokat a helyiségeket, munkaterületeket, melyek a látogatók előtt máskor zárva vannak. Mi, látogatók mindig kíváncsiak voltunk a háttérben folyó munkálatokra, a kiállítások mögött rejlő titkokra, így éltünk a Móra Ferenc Múzeum által nyújtott lehetőséggel, és Hódi Nóra idegenvezetésével megismerhettük ezt a kíváncsiskodóktól máskor elzárt világot. Bejártuk az alagsortól a padlásig az épületet, közben Nórától megtudhattuk, honnan pattannak ki az ötletek, hogyan jönnek létre izgalmas programok, illetve hogyan áll össze egy kiállítás anyaga, hallhatunk a múzeum értékes gyűjteményéről és megtekinthettük a tárlókat, megleshettük, mit rejtenek a fiókok.

Természetesen nem maradhattak ki a múzeum kiállítóterei: a Sisi – Királyné feketén-fehéren c. időszaki kiállítást is felkerestük, mely bemutatja Erzsébet királyné életének mindennapjait, legfontosabb eseményeit, szereplőit és halálának körülményeit.

A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg. Köszönetet mondunk a Móra Ferenc Múzeum munkatársainak a lehetőségért, illetve Hódi Nóra idegenvezető munkájáért. Köszönjük Vörös Krisztina jelnyelvi tolmács akadálymentesítésben való közreműködését.

MÚZEUMI KÉPEINK IDE KATTINTVA LÁTHATÓK

A MÚZEUMI HÁTTÉRMUNKÁT BEMUTATÓ AKADÁLYMENTESÍTETT VIDEÓ IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL