Amikor megérkeztünk az állatparkba, az egyik csapattal megbeszéltük, hogy mit nézzünk meg és térképen keresztül terveztük meg az útvonalat, majd elindultunk a terv szerint.

Nem elsőre voltam ebben az állatparkban, mert régebben is jártam már itt, még osztálykiránduláson, de azóta sok minden megváltozott. Van olyan része, ahova új épület került, vagy felújították.

Érdekes helyek vannak. A területeteket kontinensek szerint osztották fel, például: Amerika, Ausztrália, Ázsia, Európa és Afrika. Egyik csapattag érdeklődött a pókok iránt, és bementünk a hüllőházba, ahol ott sokféle pókot találtunk, és elég félelmetesek voltak. Sokat fotóztuk az épületeket és az állatokat. Bementünk az afrikai, amerikai, ázsiai és európai területre, és láttuk az afrikai állatokat, meg másokat is, mint például páviánokat, pingvineket, struccokat, papagájokat stb. A hüllőház mellett volt egy kis kalandpark, ahova bemásztunk és nagyon élveztük.

Dél körül, étteremkeresés közben véletlenül észrevettük, hogy valamilyen bemutató zajlik, és egy fókashow közepébe csöppentünk. A bemutató kb. 20-25 percig tartott, és két fóka volt az előadáson, akik nagyon ügyesek voltak. Aztán elmentünk az étterembe és nagyon jót ebédeltünk. A pénztáros nagyon kedves volt, mert próbált velünk jelnyelven kommunikálni.

Bementünk az Ócenáriumba, ahol minden annyira szép volt, de az üvegházban nagyon meleg volt. Olyan, mintha Afrikában lennénk. Láttunk cápákat, rájákat és sokféle különleges halat. Fő célunk volt, hogy megnézzük a fehér tigriseket, amik valóban nagyon szépek voltak. Sikeresen bejártuk az egész állatkertet. Láttunk egy függőhidat, és elmentünk a hídhoz, ami az afrikai terület fölött ívelt át, és láttunk szép zsiráfokat, elefántokat és zebrákat.

Lassan vissza kellett menni a vasúthoz, és vonatra szállni. Mindenki kellemes emlékekkel tért haza.

                                                                                              Kozma Zoltán részt vevő tag