A SINOSZ Dunaújvárosi Helyi Szervezetéből csoportunk tagjaival, mint gyermekek a karácsonyt, úgy vártuk már május 4-ét. Kicsiny, de lelkes csapatunkkal szombaton reggel szemerkélő, szomorkás időben indultunk Paksra, a Csokoládé Fesztiválra.

Nem csak mi készültünk nagyon, mint megtudtuk, a csokoládék és a tengernyi csokoládé finomságok is nagyon “készültek” a találkozásra. Mire megérkeztünk a Csengey Dénes Kulturális Központba, már vidáman ott sorakoztak az asztalokon, polcokon a finomságok és mellettük a ” kedves osztogatóik” is. A Központ előtt boldogan csobogott a piciny szökőkút valamennyi vízsugara, üdvözölve az érkező “vendégeket”. Nagyon hamar feltérképeztük a terepet, és már indultunk is finomságvadászatra. Senkit nem érdekelt már az eső, a borús égbolt, a hosszú-hosszú kígyózó sorok, csak nyeltünk nagyokat és vártuk a mielőbbi találkozást a finomságokkal. Kíméletlenek voltunk minden finomsággal – nyeltük, nyaltuk, faltuk, haraptuk őket – attól függően, melyik mi volt.

Rajtunk kívül még sok idegen ember, gyermekek, felnőttek voltak kíváncsiak a rendezvényre. Nagyon szaporán kattogtak a telefonok felvevői, készültek a “bizonyítékok” a látogatók “pusztításairól”.  A hangulatot emelték a műsorközlő információi, a körbe sétáló zenészek produkciói is. Teltek a szatyrocskák a megvásárolt “vásárfiával”, ajándékokkal, mi meg teltünk a finomságokkal és szaporodtak mindezzel együtt az élményeink is. Ki tudja, még meddig és még mekkora területet lettünk volna képesek bejárni finomságokért, de az idő kegyetlen dolog, egyre fogyott, majd elfogyott végleg. Délben fotózásra sorakoztunk a szökőkútnál, majd a bekebelezett finomságokat csoportunk tagjai elvitték  kicsit “meglubickoltatni” a gyógyfürdőbe, a hullámok közé. A készült fényképek az ottani hangulatot és élményeket is híven tükrözik.

A kellemes fürdőzés után csapatunk autóbusszal tért vissza városunkba. Minden nagyon jó és nagyon szép volt, csak Ti, fehérváriak nagyon hiányoztatok!”

Sahin-Tóth Zoltán helyi elnökségi tag