A SINOSZ és a Pannon Halláscentrum együttműködése kapcsán egy előadást terveztünk az idősebb sorstársaknak, ismeretbővítés céljából, a SzÉP program keretében.

Az előadást Hegedűs Erzsébet, a Pannon Halláscentrum szakellátója tartotta meg.  Bevezetésként elmondta, hogy miért fontos idősebb korban egy hallókészülék használata. A tagok közül sokan feltették a kérdéseiket, amelyeket az előadó megválaszolt, konkrét példákkal.

A hallókészülék karbantartásához szükséges tanácsokat adott, illetve az ehhez használható eszközöket mutatott be a jelenlévőknek. Elmondta, hogy fontos a karbantartás, mert ezáltal sokkal tovább működhet a hallókészülék és nem kell szervizbe küldeni azt az elkerülhető meghibásodások miatt. A hallókészülék és a kiegészítő eszközök TB-támogatással való megvásárlásának körülményeit, feltételeit is elmagyarázta az előadó. Az elhangzottakkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre szakszerű magyarázatot adott a kérdezőknek.

A jelenlévő sorstársaknak vendégünk megígérte, hogy újra eljön egy megbeszélt napon mint hallásgondozó szakember és a felmerült igényeket ellátja.

Szanda Gábor helyi ügyintéző