2018. augusztus 9-én a SINOSZ Csongrád Megyei Szervezet szegedi, hódmezővásárhelyi és szentesi tagjaival közösen kirándultunk Budapestre, hogy felkeressük a magyar törvényhozás épületét. Programunkat – amely az “5 város, 5 múzeum” programcsomag egyik állomása volt – a SzÉP keretében valósítottuk meg.

A Parlament Látogatóközpontjában dr. Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő, a SINOSZ országos elnökségi tagja fogadta csoportunkat. A biztonsági ellenőrzés után léphettünk az Országház látogatók számára megnyitott épületrészébe. Dr. Tapolczai Gergely vezetésével és előadásában ismerhettük meg nemcsak a méltán impozáns épületet, hanem a Magyar Parlament régi és jelenlegi működését is. A díszes lépcsőházon keresztül jutottunk fel a főemeletre, ahol a szintén díszes folyosókon át közelíthettük meg a régi felsőházi üléstermet, a felsőházi társalgót, a kupolacsarnokot, illetve a díszlépcsőházat. A kupolacsarnokban a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket csodálhattuk meg, emellett az őrségváltást is megtekinthettük.

Látogatásunk végén alkalmunk volt az ajándékboltban nézelődni, vásárolni.

Köszönjük dr. Tapolczai Gergelynek, hogy lehetőségünk volt felkeresni a Világörökség részének választott nemzeti épületünket, és köszönettel tartozunk Nyírő Zsoltné akadálymentes kommunikációban való közreműködéséért.

Nagy Éva Mária helyi ügyintéző

A PARLAMENTI KIRÁNDULÁS KÉPEI IDE KATTINTVA LÁTHATÓK