2015. május 29-31-én Kaposváron, a Sétálóutcán megrendezett III. Rippl-Rónai Fesztiválon mi is már harmadszor vettünk részt. Jelentkeztünk mindhárom napra, igénybe véve a lehetőséget, hogy a halló társadalom felé bemutatót tartsunk rólunk, a SINOSZ-ról, a hallássérültekről.

Ingyenesen kaptunk sátrat, vagyis pavilont és zárt szekrényt. Csak 12 önkéntes jelentkezett nálam, akik segítettek nekünk a szervezésben, lebonyolításban. A 12 önkéntes közül ketten jelnyelvi tanfolyami hallgatók, a többiek pedig a SINOSZ tagjai vagy jelnyelvi tolmácsok gyermekei. Az önkénteseknek biztosítottunk SINOSZ feliratú pólókat.

A SINOSZ-sátorban többféle párhuzamos programot kínáltunk: a SINOSZ mint érdekvédelmi szervezet bemutatása, a jelnyelvhasználat bemutatása, kipróbálási lehetősége és a jelnyelvi tolmácsszolgálat bemutatása.

A három nap alatt az érdeklődők leginkább, folyamatosan a jelnyelv iránt érdeklődtek, belekóstoltak a jelnyelv világába, amelyet jelnyelvi játékokkal mutattunk be. Ennek köszönhetően páran jelentkeztek jelnyelvi képzésre is! A sátrunk előtt siketek is voltak, jeleltek. Élő példa volt.

Önkéntesek nélkül nem lett volna sikeres a részvételünk, külön szeretném megköszönni az önkéntesek és a tolmács munkáját.

A többit meséljék el a képek.

Szalkai Iván, a megyei szervezet titkára