Székesfehérváron is megemlékeztünk a siketek világnapjáról, mégpedig faültetéssel és egy kis emléktábla elhelyezésével, amiről az ajánlóban tájékoztattuk tagjainkat.

A program nagyon családias hangulatban telt el, néhány tagunk maga is ásót ragadott, ezzel a gesztussal járulva hozzá a megemlékezéshez, épp úgy, mint Müllek Róbert, a szervezet megyei elnöke, aki emellett rövid, de tartalmas beszéddel is készült:

„Kedves Tagok és Érdeklődők!

A siketek világnapját a Siketek Világszövetségének határozata alapján 1958 óta ünnepeljük minden év szeptember utolsó vasárnapján.
A figyelemfelhívás mellett a siketek és hallók találkozása a cél, hogy a különbségek feloldódjanak a megismerésben. Emellett a siketek egymás közti tapasztalatcseréjére is lehetőség nyílik az ilyen alkalmakon.
A faültetés egy szimbólum, reméljük, a Szervezetünk is úgy fog nőni, mint ez a fa. Hiszen ez a csemete is pici és törékeny, de ha gondozzuk és vigyázunk rá, erős gyökeret ereszt és nőni fog. Ahogy ennek a fának is sok év kell, hogy kifejlődjön, úgy Szervezetünk is hosszabb időre tervez.
Vigyázzunk közösen egymásra, támogassuk közös céljainkat és legyünk büszkék az eddig elért sikereinkre is!”

 

Az eseményen való közreműködést köszönjük:

a SINOSZ Fejér Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálata munkatársainak,

Székesfehérvár Városgondnokságának és

az Alsótekeresi Faiskola munkatársainak.