A SINOSZ Békés Megyei Szervezete egy különleges mozidélutánnal kedveskedett tagjainak a közelgő siketek világnapja alkalmából. Előzetes jelentkezés alapján lehetett ingyenesen részt venni az eseményen.

Szeptember 12-én délután 2 órára érkeztek a tagok a békéscsabai Center Mozi elé, ahol a gyülekező volt. Ide vártuk a SINOSZ országos elnökét, dr. Kósa Ádámot is, aki először a Csaba Rádiónak adott interjút. Később, a jegyek kiosztása után mindenki elfoglalta helyét a moziteremben, ám mielőtt elkezdődött volna a vetítés, Elnök Úr köszöntötte a siket és nagyothalló nézők mellett azokat, akik jegyet váltottak a filmre. Beszédében elmondta, hogy milyen fontos a filmek feliratozása, hiszen a hallássérültek számára így lesz befogadható az élmény. Ennek érdekében viszont még lobbiznia kell a Szövetségnek. Ezért nagyon jó ötletnek tartotta ezt a Békés megyei programot. Kitért arra is, hogy mennyire fontos a munkához való hozzáállás és a munkaadónak nyomatékosan a tudtára kell adja egy hallássérült munkavállaló, hogy ő igenis tud dolgozni és akar is. Jelnyelvi tolmács kell a kommunikációs akadályok feloldására, valamint hallókészülék.

A pár perces köszöntő után jöhetett maga a film, ami a Jurassic World című amerikai produkció volt, és természetesen ez alkalommal felirattal vetítették, ezzel akadálymentessé téve a megtekintést a SINOSZ tagjai számára.

Minden ellátogató hallássérült egy nagyon szép és izgalmas élménnyel gazdagodott, amit a program visszhangja is igazolt. Nagy örömünkre szolgált, hogy vendégünk volt ez alkalomból dr. Kósa Ádám is, köszönjük, hogy örökbefogadónk elfogadta a meghívásunkat. Bízunk benne, hogy legközelebb is ellátogat megyénkbe!

A mozi után a tagokkal együtt a SINOSZ Békés Megyei Szervezetébe ment mindenki a klubnapra, ahol megbeszélték egymással az élményeket és Elnök Úr is megnézhette az új irodákat, ahova március 1-jén költözött a szervezet.

Bácsfalvi Szilvia, a Center Mozi menedzsere felajánlotta, hogy a jövőben feliratos filmeket is fognak vetíteni, és a SINOSZ-tagok előzetes jelentkezéssel kedvezményesen tekinthetik meg ezeket. Ezúton is köszönjük a hallássérültek nevében is a nyitott és pozitív hozzáállást.

Kapcsolódó média-megjelenések: