A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) székhelyén 2020. február 27-én tartott eseményen eldőlt, mely szervezetek képviselői alkotják a közmédia társadalmi felügyeletét ellátó Közszolgálati Testületet a következő 3 évben. Az NMHH felhívása nyomán a tizenöt fős grémium hat helyére harminc civil jelölő szervezet jelentkezett, kilenc szervezet pedig automatikusan delegálhatott tagot.

A fogyatékossággal élő személyek érdekvédelmi szervezetei kategóriában tagot jelölő szervezetek közül a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége jelölése volt érvényes. A SINOSZ által delegált személy Sáfrány Margit, Szövetségünk alelnöke, ő került be a 2020. március 31-ével felálló Közszolgálati Testületbe.

A Közszolgálati Testület a Médiatörvény és a Közszolgálati Kódex szelleme alapján alakult meg, 2011 nyarán. Megbízatása három évre szól, elnökét saját tagjai közül választja. A Testület figyelemmel kíséri a közszolgálati médium tartalomszolgáltatását és felügyeli, hogy tevékenysége megfelel-e a közszolgálatiság követelményének, valamint évente beszámoltatja a médiaszolgáltató vezérigazgatóját tevékenységéről.

 

Kapcsolódó tartalmak: