2015. június 27-én, szombaton a Vas Megyei Szervezet tagjaival csoportosan Olaszfára utaztunk, hogy részt vehessünk a nagyon színesnek ígérkező családi napon.

Miután a csapat tagjaival megérkeztünk a falu Közösségi Házába, Fekete Róbert alpolgármester köszöntött mindenkit. A szívélyes üdvözlés után kiosztottuk a frissen nyomott SINOSZ-os egyenpólókat.

Ezután a falusi önkéntes segítők olyan terülj-terülj asztalkával vártak minket, hogy mindenkinek leesett az álla. Volt ott tojásrántotta szalonnával – igazi falusi módra, házi vaj, lekvár, méz, tea, kakaó és minden, ami szem-szájnak ingere.

A finom reggeli után a csapat közösen elindult megnézni a helyi templomot, ami egy domboldal tetejéről őrzi a falut. Itt a falu és a templom történetét ismerhettük meg. Mindent jól megnéztünk, majd visszaindultunk a táborhelyünkre, ahol közösen nekikezdtünk a gulyás főzésének. Közben Szabó István elnök úr vezényletével elkezdődött a csapatverseny. A résztvevők közül szinte mindenki részt vett a játékos feladatokban. Ebédidőre el is készültünk a gulyással, és ahogy közösen elkészítettük, úgy közösen jól meg is ettük. A lelkes tagoknak hála, a leves mellé finom pogácsa is jutott. Megebédeltünk, rendet raktunk magunk után és már indultunk is tovább, több részre oszolva: ki rétest nyújtani, ki lovas kocsikázni. Időközben befutott egy pici póni is, akinek a hátán a gyerekek mehettek egy kört!

A csapatot újra összeszedtük, és indultunk is tovább a Kneipp Házba, ahol mindenki kipróbálhatta a vízterápiát, a sószobát, a vérkeringést serkentő kavicsokon való mászkálást, és akinek ez nem lett volna elég, az gyönyörű környezetben kézműveskedhetett – többek között – levendulával. Miután itt is mindenki kipróbált mindent, elindultunk vissza, a Közösségi Házhoz, ahol elfogyasztottuk a közösen nyújtott-töltött réteseteket, (amik nagyon finomra sikeredtek), majd megtudhattuk, kik érték el a legjobb helyezéseket a csapatversenyeken.

Végül és nem utolsó sorban köszönetet mondtunk azoknak a lelkes olaszfai segítőknek, akik egész nap fáradhatatlanul a rendelkezésünkre álltak, és akik nélkül ez a nap meg sem valósulhatott volna. Apró, SINOSZ-os ajándéktárgyakkal kedveskedtünk nekik, így örök emléket hagyva magunkról a faluban.

A nap végére már mindenki fáradt volt, de mégis együtt indultunk útnak, hogy bejárjuk a környéket és egy rövid sétával gyönyörködhessünk a tájban, hiszen Olaszfa csodás helyen fekszik. Mire visszaértünk, megérkeztek a segítők is, akik autóval szállították el a csapatot a pácsonyi állomásig, ahol mindenki megvárta a vonatot.

Ez a nap valóban igazi családi napra sikeredett, egy remek helyen. A tagok mind fáradtan, de boldogan tértek haza, hiszen igazán tartalmas és csodás napon voltak túl.

Nem tudjuk elégszer megköszönni az olaszfai segítőknek, hogy egész nap velünk voltak, és hogy ilyen gyönyörűvé varázsolták nekünk a szombatunkat! Köszönjük, Olaszfa!
SINOSZ Vas Megyei Szervezete