Fantasztikus élményben volt része azoknak, akik részt vettek a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál nyitónapján Tszafüreden. Jelmezkiállítás, munkaerő-toborzás, interaktív színház Radó Denise-zel, a szolnoki Szigligeti Színház Jászai Mari-díjas színésznőjével és gálakoncert várta a kultúra szerelmeseit.

Az esti gálakoncertet dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg. Az eseményen részt vett dr. Lengyel Györgyi, az EMMI közigazgatási államtitkára, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, valamint dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is. Debreczeni Ildikó, a fesztivál megálmodója és ötletgazdája elmondta:

„Kultúra, Tisza-tó, kerékpározás. Ez az a három szerelem, amely életre keltett bennem valami egészen egyedit és Magyarországon, illetve Európában eddig egyedülállót. A fesztivál célja a minőségi kultúra, az opera népszerűsítése és megszerettetése a csodálatos Tisza-tó nyugodt környezetében.”

tiszafured4Akik részesei voltak a tiszafüredi gálakoncertnek, Snétberger Ferenc gitárművész és Rost Andrea előadásának, az ExperiDance és a 100 Tagú Cigányzenekar közös, Fergeteges c. produkciójának, azoknak nem volt kétséges, hogy a fesztivál szervezői jó úton haladnak.

Nem mellékesen pedig jótékonysági célokat is szolgált a július 15-17. között lezajlott rendezvény.

A nyitó estén, 2016. július 15-én először került bemutatásra a fesztivál külön erre az alkalomra írt himnusza, Rost Andrea előadásában, melyet a szegedi Klúg Péter Iskola 30 siket és nagyothalló tanulója, valamint az ExperiDance Tánctársulatának 24 tagja jelnyelven adott elő!

Ezen az esten, a gálakoncert megnyitójának alkalmával lehetőséget kapott a SINOSZ, hogy a küldetéséről, munkájáról röviden tájékoztassa a vendégeket!

Sáfrány Margit alelnök asszony sajnos váratlan akadályok miatt nem tudott ezen az esten megjelenni, de a technika segítségével tolmácsoltuk az üzenetét! Ezen az esten Pályi Ferencné elnök asszonnyal, Szöllősi Csaba taggal képviseltük a Szövetséget, és velünk tartott Kosik Mária jelnyelvi tolmács is.

A Fesztivál támogatta a SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetét, a SINOSZ pedig támogatta a Klúg Péter Iskola tanulóinak utazását.

Csodálatos élményben volt részünk!

Ezúton is köszönjük a támogatást és a lehetőséget a bemutatkozásra!

 

                                                                                              Nagy Ágnes megyei titkár