A turizmus világnapja 2016 programsorozat keretén belül a Pécs főterén megrendezett kitelepülésen Grabecz Gábor megyei elnök képviselte a SINOSZ Baranya Megyei Szervezetét. Rajtunk kívül a Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete és a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesülete képviseltette magát, akik szóróanyagokkal, információkkal látták el az érdeklődőket.

dscn0094

A városnéző séta Bartáné Szilágyi Zsuzsanna idegenvezető és Bertus Edit jelnyelvi tolmács segítségével, az Irány Pécs Nonprofit Kft. szervezésében, a többi program a Pécsi Püspökség és az Állatkert szervezésében zajlott. Mivel a programok az akadálymentesség jegyében valósultak meg, az összes helyen jelnyelvi tolmács vagy kommunikációs segítő állt az érintettek rendelkezésére. Karl Jánosné jelnyelvi tolmács az állatkertben, Sturm Melitta kommunikációs segítő pedig  a székesegyházban  várta a hallássérülteket.

Örömünket, hogy ezen a napon az események terén a fogyatékossággal élőkre fókuszált a város, a csodálatos nyárutó csak fokozta, ami nagymértékben  kedvezett a kültéri programoknak is. Talán csak az okozott egy kis csalódást, hogy a szervezők figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy egy időben csak egy helyen tudunk megjelenni, ezért egy programot részesíthettünk előnyben, hiszen az összes program szinte percre pontosan ugyanabban az időben kezdődött, egymástól igencsak távoli helyszíneken. Szívesen éltünk volna e – számunkra ritkán adódó – lehetőségekkel valamennyi programon!

Csak remélni tudjuk, hogy a remek kezdeményezés nemcsak egyszeri alkalom, hanem hagyományteremtő volt, így a jövő évben is élvezhetjük azt a programsorozatot, amelynek most lelkes résztvevői lehettünk!

Ilyen gazdag volt a programkínálat:

 Köszönjük, hogy újra a hallássérültekre (is) irányult a figyelem!