A nyár első hónapjának végén, ahhoz tökéletesen illő, igazi nyári időben szálltunk buszra Szentesen a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezete előtt, úti célunk pedig a Velencei-tó környéke volt a SzÉP keretében szervezett kirándulásunkon.

9 órára már meg is érkeztünk az első állomásra, Dinnyésre. Itt található az Alekszi Zoltán által megálmodott és megalkotott Várpark, ahol közel egyórás sétával bejárhattuk “Nagy-Magyarországot” és megtekinthettük a középkori magyar várak eredeti anyagukból készült makettjeit, majd indultunk is tovább, hisz már várt minket egy nagyobb kaland Pákozdon. Alig fél óra alatt ott is voltunk, így nem volt sok idő pihenni. 2,5 órás séta következett az ingókövekhez, azokhoz az óriás gránátsziklákhoz, melyek a gravitációval dacolnak, hogy elhitessék velünk, bárki el tudja őket mozdítani. Bár ez nem sikerült, de kalandban volt részünk bőven, viszont szerencsére – ugyan kisebb-nagyobb sérülésekkel – mind visszaértünk a buszhoz. Megéheztünk, így utolsó állomásunk előtt megálltunk egy rövid pihenőre a Velencei-tó partján, ahol mindenki ehetett-ihatott, hisz elhasználtuk az energiákat rendesen. Utolsó állomásunk a pákozdi Katonai Emlékpark volt, ahol mi magunk is elhelyeztük koszorúnkat Móga János tábornok és az általa vezetett magyar honvédek tiszteletére, akik visszaverték és megfutamodásra kényszerítették Jellasics horvát bán Budára vonuló seregét.

Ha te is úgy érzed, hogy megérte velünk tartani, vagy esetleg nem töltötted velünk ezt a remek napot, akkor ne habozz, tarts velünk legközelebb, ezért figyeld, merre járunk Szentesről!