2019. május 6. és 12. között színes programkavalkáddal várta az érdeklődőket az ország egyik legnépszerűbb rendezvénye, a Közösségek Hete.

Több mint 750 esemény várta a látogatókat országszerte több száz településen. A Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás (EFOP-1.3.1-15-2016-00001) kiemelt projekt országos rendezvénysorozat, amely 2017-ben hagyományteremtő szándékkal indult útjára.

A “Te hallod, Mi jeleljük! – Azért vannak a jó barátok!” programunk a Közösségek Hete “Adj esélyt!” rendezvénysorozat keretében lehetőséget kínált halló, nagyothalló és siket érdeklődőknek az ismerkedésre és egy kis közös játékra! Kimentünk Veszprém sétálóutcájára május 10-én, pénteken, 16 órakor, és egy rövid ízelítőt mutattunk be hallássérült emberek jelnyelvi előadásában zenei alapokra.

A csapat választása két igazán fontos mondanivalót megjelenítő, ismert számra esett:

Máté Péter: Azért vannak a jó barátok és Pa-Dö-Dö együttes: Gyere velünk és légy szabad! dalát adták elő tagjaink.

A körülöttünk állók is csatlakoztak egy kis éneklésre, míg tagjaink anyanyelvükön, jelnyelven kommunikáltak. Ezután beszélgetés, játékos kvíz kitöltése és egy közös tenyérlenyomatos poszter készítése következett. Az ott lévők öröme és a visszajelzések alapján igazán sikeresnek mondhatjuk ezt a programot! Jövőre is találkozzunk!

Köszönjük szépen Szőnyegi Júlia jelnyelvi tolmács munkáját.