Ismét eltelt egy év, és eljött a személyijövedelemadó-bevallás ideje. A Baranya Megyei Szervezetben április 25-én 16 órakor találkoztak a SINOSZ tagjai a NAV munkatársaival, akik a már megszokott kedves segíteni akarással álltak a tagok rendelkezésére.

Február közepéig mindenki megkapta a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíj-biztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és érvényesíthető az adó-visszatérítés, ha a levont adóelőleg meghaladta a fizetendő adót.

Akinek volt ügyfélkapuja, az 2019. március 15-től elérhette az automatikusan elkészített adóbevallási tervezetét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján (www.nav.gov.hu/szja/szja) vagy a kormányzati portálon (www.magyarorszag.hu).

Aki nem akart ügyfélkaput nyitni, az március 18-áig idén is kérhette a tervezet postai úton történő megküldését a NAV-tól. A postázni kért tervezeteket a NAV tértivevényesen, 2019. április 30-áig kipostázta az igénylőknek.

Aki elmulasztotta a március 18-ai határidőt, már csak személyesen, az ügyfélszolgálatokon kérhette a papíralapú tervezetet.

Akinek nem volt ügyfélkapu-hozzáférése, és a NAV ügyfélszolgálatain vagy a kormányhivatalokban nem regisztrált, annak a SINOSZ Baranya Megyei Szervezetének programján, a NAV munkatársának segítségével megtörtént az adóbevallása és az ügyfélkapu-regisztrációja is!

Köszönet az önzetlen Segítőknek!