A NAV ügyfélkapcsolati munkatársa látogatott el a szervezet irodájába 2017. március 3-án, aki segítséget nyújtott az adóbevallás útvesztőiben való eligazodáshoz.

Elhangzott, hogy idén, új lehetőségként, csaknem minden, adóköteles jövedelemmel rendelkező magánszemélynek a NAV készíti el a bevallását. Lehetőség van ügyfélkapun keresztül megnézni azt, hogy a munkáltató milyen adatot szolgáltatott az adózóról, be lehet nyújtani kiegészítést, amennyiben hiányosság lenne. Az előadó javasolta, hogy a problémák elkerülése végett ajánlott bevallási tervezetet kérni.

Az előadó felajánlotta, hogy aki még nem rendelkezik ügyfélkapuval, annak segít elkészíteni. Újra elhangzott, hogy milyen formában lehet igényelni adókedvezményt (családi, fogyatékossági), és hogy a havonta igénybe vehető kedvezmények összege nőtt.

Az előadás végén több kérdés érkezett, amelyek megválaszolásával a helyükre kerültek a bizonytalan dolgok! Mindenki választ kapott!

Ezúton is köszönjük Businé Dobos Mártának, hogy újra eljött az érdeklődőkhöz, és szakszerű előadásával sok segítséget nyújtott!

A program a T.É.M.A. pályázat keretében valósult meg.

Nagy Ágnes megyei titkár