A közszolgálati programsorozat keretében az első előadást a NAV Nógrád Megyei Adóigazgatóságának munkatársa, Tolmácsi Zsolt, a Bevallási Osztály osztályvezetője tartotta meg a SINOSZ Nógrád Megyei Szervezetében.

Először a 2016. évi adóváltozásokról kaptunk tájékoztatást, mely kitért a személyi jövedelemadó mértékére, a családi és a súlyos fogyatékosság után járó adókedvezményre, továbbá az előadó kihangsúlyozta, hogy a későbbiekben milyen egyéb változások várhatóak. Az általános gyakorlati tudnivalók olyan témaköröket érintettek, mint az adóbevallás benyújtási formáinak lehetőségei, valamint az azokkal kapcsolatos határidők.

Kiemelt kérdésként került megtárgyalásra a súlyos fogyatékosságról szóló igazolás kiállításának, illetve igazolásának módja.

2016. január 1. után számos hivatali okmány kiállítása vagy pótlása illetékmentes, köztük az adókártya is, továbbá ismertetésre került ebből a körből valamennyi érintett dokumentum.

Az előadást kérdés-válasz rész zárta, illetve ezt követően az egyéni bevallások elkészítésében is segítséget kaptunk. A programot a T.É.M.A.-projekt keretében rendeztük meg.

Márton Márk megyei titkár