A NAV Veszprém megyei kirendeltségének munkatársai, Szalainé Somogyi Valéria és Kerekesné Kovács Bernadett tartott előadást szervezetünknél, melynek fő témája a 2016. évi személyijövedelemadó-bevallás volt.

Az előadók elmondták, hogy az ügyfélkapu-regisztrációval rendelkező személyek a NAV által számukra elkészített adóbevallás-tervezetet 2017. március 15-től megtekinthetik a www.nav.gov.hu weboldalon. Azoknak a személyeknek, akiknek nincsen ügyfélkapu-regisztrációjuk, szintén fontos ellenőrizniük az adóbevallási tervezetüket. Ha valaki 2017. március 15-ig kéri, akkor a NAV megküldi számára az adóbevallási tervezetét, amelyet lehet igényelni SMS-ben, vagy a www.nav.gov.hu/eszja/eszja űrlapon, ill. formanyomtatványon és az adóhatósági ügyfélszolgálatokon is. Aki egyetért a NAV által készített adóbevallási tervezettel, annak semmit nem kell tennie. Aki nem ért egyet az adóbevallási tervezettel, az a bevallást módosíthatja ügyfélkapun keresztül az online felületen, vagy postán kapott tervezet esetén a 16SZJA jelű bevallás benyújtásával.

Az előadás további részében sok-sok információ hangzott el, többek között a családi- és a súlyos fogyatékosság alapján igénybe vehető kedvezményekről; az ingatlaneladás szabályairól és változásairól.

Az előadást követő fórumon Szalainé Somogyi Valéria és Kerekesné Kovács Bernadett válaszokat adtak a tagok által feltett kérdésekre.

Pócza Barbara megyei titkár