Folytatódik az adománygyűjtés!

A rászoruló kárpátaljai sorstársak megsegítésére indít adománygyűjtési akciót a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Magyarországon és külföldön – jelentette be február 8-án Beregszászon Kósa Ádám, a SINOSZ elnöke, európai parlamenti képviselő, aki egy nehéz körülmények között élő, három siket gyermeket nevelő családnak nyújtott át segélyadományt.

A SINOSZ elnöke Bocskor Andreával, az Európai Parlament kárpátaljai képviselőjével együtt kereste fel a Beregszász egyik elhagyatott, minden komfort nélküli épületében rendkívül mostoha körülmények között élő, hatgyermekes Popovics családot.

Kósa Ádám 200 ezer forint értékű adományt nyújtott át a nélkülöző családnak.

A látogatást követően Kósa Ádám az MTI-nek jelnyelvi tolmács közreműködésével nyilatkozva elmondta: a Nők Lapja egyik riportjából szerzett tudomást a siket gyermekeket nevelő beregszászi család nehéz helyzetéről annak kapcsán, hogy a családfőt a katonai mozgósítás során elvitték a kelet-ukrajnai háborús övezetbe. “A cikk nyomán döntöttünk úgy, hogy a SINOSZ-ban gyűjtést szervezünk a beregszászi család számára” – tette hozzá, megjegyezve, hogy Bocskor Andrea segített a kapcsolatfelvételben, s egy hét alatt kétszázezer forintot sikerült összegyűjteni a magyarországi sorstársak megmozdulásának köszönhetően.

Hangsúlyozta:

“… nagyon rossz körülményeket tapasztaltam a helyszínen, tehát nagyon jó helyre került az élelmiszeradomány, az ágyak, a gyerekeknek szánt futball-labdák, könyvek, és a jövőben is támogatni fogjuk a családot”.

Hamarosan elkezdődik az adománygyűjtés – Magyarországon kívül más uniós országokat is magában foglaló – második szakasza, amely kiterjed a rászoruló kárpátaljai siket gyerekekre.

Kósa Ádám azt is közölte, a SINOSZ felveszi a kapcsolatot az Ukrán Siketek Szövetsége Kárpátalja megyei szervezetével, egyben kérte, hogy a rászorulók vagy a környezetükben élők jelentkezzenek a karpatalja@sinosz.hu e-mail címen.

 

osszefogasKedves Sorstársaink, Barátaink, Támogatóink!

Köszönjük az eddigi felajánlásokat, amelyek lehetővé tették a beregszászi Popovics család megsegítését. Kérjük, hogy további adományokkal kapcsolódjatok a folytatódó gyűjtéshez, hogy minél több sorstársatokat támogathassuk Kárpátalján!

Az alábbi bankszámlaszámra köszönettel várjuk a felajánlásokat:

 

11600006-00000000-39419109

 

 

A fenti 10 fotó mellett további képeket láthattok a hírhez kapcsolódó GALÉRIÁBAN.

Az adománygyűjtés első szakaszára vonatkozó felhívásunkat, dr. Kósa Ádám videóüzenetét itt tudjátok megnézni:

Adományt gyűjt a SINOSZ kárpátaljai magyar hallássérülteknek

Forrás: MTI (2016. február 8.)