December 5-én, szombaton került sor Szolnokon – a T.É.M.A. projekt keretén belül – a „Kreatívan együtt” programsorozat záró rendezvényére, melyen karácsonyi díszeket, ajándékokat készítettünk, és  a lurkók csillogó szemekkel várták, hogy mit hoz idén a Mikulás.

Szombaton délután 14 óra előtt érkeztek az első vendégek, és este 19 órakor távoztak az utolsók. A köztes időben volt izgatottság, ismerkedés, szaladgálás, sok-sok játék, majd mikor már mindenki összegyűlt, megkezdődött az éneklés, mellyel a gyerekek hívták a Nagyszakállút.

Az összes gyermek kapott csomagot a Mikulástól, benne minden földi jóval, csokoládéval, finomságokkal. Ezen a délutánon a gyerekek és szüleik különböző foglalkozásokhoz csatlakozhattak, csodaszép adventi koszorúk, karácsonyfadíszek, apró meglepetések, ajándékok, díszgyertyák készültek. Ezek elkészítésében nagy segítséget nyújtott Osztrovszki Ildikó, aki már máskor is járt nálunk. Ildikó egyébként a Szolnokon működő „Ötletvarázs klub” vezetője is, amellett, hogy fodrász, és zöldség-gyümölcsszobrászkodik. 🙂

Az esemény jó hangulatban telt, az izgatott zsongás és az ünnepi zenék zajának forgatagában minden csemete jól érezte magát, a Mikulás pedig megígérte, hogy jövőre is meglátogatja azokat, akik egész évben jól viselkednek.

Szuper délután volt!

Nagy Ágnes megyei titkár