2018. november 16-án tartottuk Adventi kézműves alkotóműhelyünket, melynek alkalmával a SINOSZ Győri Helyi Szervezet tagjai Dercsényi Pálné virágkötő segítségével szebbnél szebb adventi koszorúkat, ablak-, ajtó- és karácsonyfadíszeket készíthettek.

Hagyományosan az adventi időszak a karácsony előtti négy hetet öleli fel, melyet a jeles ünnepre való készülődés és ráhangolódás jellemez. Ez az időszak a várakozás, a reménykedés időszaka. Erre próbáltunk mi magunk is figyelmet fordítani, aminek köszönhetően egy szeretetben, mosolyban és békességben eltöltött délutánt tudhatunk magunk mögött. Így az alkalom az adventra és karácsonyra való hangolódás fényében telt. Mindenki nagy gonddal és odafigyeléssel vett részt a dekorációk elkészítésében. Férfiak, nők és gyerekek, kicsik és nagyok egyaránt élvezték a programot.

A meghitt hangulatról a gyermekek kacaja is gondoskodott, kiknek arcfestéssel és lufifújással, rajzolással és gyurmázással készült Szervezetünk. A program során készült dekorációkat a résztvevők hazavihették magukkal, így díszítve otthonukat is.

Az esemény közösségkovácsoló erejéről árulkodik, hogy a koszorúk, ajtó- és ablakdíszek elkészítése után még sok-sok ideig maradtak a résztvevők, mely időt beszélgetéssel és vidám történetek megosztásával töltötték el. Bízunk benne, hogy jövőre is lesz lehetőségünk megszervezni ezt a csodás alkalmat.

Programunk a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.

Varga Lívia megyei titkár