A karácsonyi ünnepek előtt a SINOSZ Győri Helyi Szervezetében kézműves foglalkozással hangolódtunk a szeretet ünnepére 2022. november 18-án, pénteken.

A koronavírus előtti és a legutóbbi időben a kézműves és kreatív foglalkozással átszőtt SzÉP-programoknak mindig örülnek a tagjaink, melyeken aktívan vettek részt, ezért idén sem csappant meg az alkotás iránti kedvük az adventi időszak előtt sem.

A jó hangulatú karácsonyváró készülődést az adventi ünnepkörrel kapcsolatos baráti beszélgetés alapozta meg, melyet Németh Evelin megyei ügyintéző javasolt a helyi elnökségnek. Szabó Gergely siket iparművész közreműködésével sikerült interaktív jelleggel ismereteket átadni az adventi szokásokról, a koszorúkészítés és a karácsonyi ünnep alakulásának történetéről és fontosságáról.
A foglalkozásra előzetesen jelentkezett tagjaink részt vehettek az adventi tevékenységekben. Sokféle dekorációs alapanyagból választhattak, és azokból ragaszthattak a választott koszorúra. Amikor elkészültek az adventi koszorúk, utána egy grincsfa készítését végignézték és közösen alkották meg, közben beszélgettek a Grincs c. fimről és arról is, hogy a főszereplő miért nem szereti a karácsonyt és a mesének mi a tanulsága. Aki nem látta A Grincs című filmet, az nézze meg, ezt ajánlottuk másoknak.

Kitzvéger Zoltán sorstársunk és anyukája gondoskodott az ünnepi adventi muffinról, ami mindenkinek nagyon ízlett. Jagodics Rezsőné helyi elnök ünnepi itallal jutalmazta a résztvevők munkáját.

A jó csapatmunkára és az alkotási kedvre tekintettel a jövőben is folytatjuk az ilyen jellegű szabadidős, kreatív foglalkozást.

Németh Evelin megyei ügyintéző