Adventre hangolódva kézműves foglalkozást tartottunk a SINOSZ Fejér Megyei Szervezetében, Székesfehérváron 2019. november utolsó péntekjén.

Aznap a helyi elnökségi tagok még a program kezdete előtt feldíszítették a fát, hogy karácsonyi hangulatban teljen a délután.

A foglalkozásra meglepő módon sokan eljöttek – gyerekek, felnőttek egyaránt.

Előre bekészített egységcsomagból választhattak a tagok – vagy adventi koszorút vagy fatalpas karácsonyi asztali díszt készíthettek. Az egységcsomag ötlete jól sikerült, hisz mindenkinek jutott szárított termés, narancsszelet, gyertyák, senki sem maradt alapanyag nélkül. Készültek lila, bíbor, zöld, natúr színű adventi koszorúk és díszek.

Két ragasztópisztolyunk volt, felváltva adogattuk körbe. A kisebbek a legnagyobb odafigyelés ellenére egy-két könnycseppet is hullattak, a forró ragasztó bizony megperzselte ujjacskájukat. A szorgos kezek nemcsak az asztaldíszek készítésében merültek ki, hanem készültek hungarocell golyócskákból és zsenília drótból aranyos hóemberkés karácsonyi díszek is. Az ügyesebbek a hóember répaorrát zsenília drót végéből formázták meg.

Befejezésül mindenki választhatott magának egy – piros, zöld vagy jégkék színű – karácsonyi gömböt, melyre arany vagy ezüst filccel ráírhatta a nevét, vagy mintát rajzolt a gömböcskére.

A konyharészlegen is folyt a munka, “tepsis változatban” narancsos karácsonyi kuglófot sütöttek a vállalkozó kedvűek. Amint kisült a sütemény, egy kóstoló szeletke mindenkinek jutott.

Az eseményt adventtel és karácsonnyal kapcsolatos kvízjáték zárta.

Az alapanyagokat a SINOSZ SzÉP kerete biztosította.